Lounais-Häme Forssa

FPS vahva vajaalukuisenakin Suomi-sarjan kotipelissään

Karhu kellistyi kepeästi.
FPS:n kapteenilla Eetu Mobergilla oli kolmen tehopisteen ilta.

FPS otti Suomi-sarjassa vakuuttavan kotivoiton, kun sarjan peräpään joukkueisiin lukeutuva porilainen Karhu HT kellistyi kepeästi 7-2 (1-0, 3-1, 3-1).

FPS nousi voitolla taas sarjan jaetulle kärkipaikalle tasapisteisiin Kajaanin Hokin kanssa. Kotkan Titaaneille yllättäen hävinnyt Porvoon Hunters jäi nyt kolmen pisteen päähän. Sekä Hokki että Hunters ovat pelanneet yhden pelin forssalaisia enemmän..

FPS:n lähtökohdat peliin olivat vajavaiset, kun poissa olivat ykkösvahti Petrus Lintonen, paras pistemies Jyri Waajakoski sekä puolustajat Roope Rohamo ja Kasperi Lähteenmäki. Poissaolojen vuoksi FPS ei saanut kokoon kolmea täyttä kentällistä, kun pakkeja oli vain viisi ja lopussa neljä, kun Mikko Saikkonen sai mailasta suuhunsa.

FPS:n onneksi vastassa oli vasta kolme peliä tällä kaudella voittanut porilaisjoukkue, jonka kauden huippuhetket taisivat jäädä menestyksekkääseen Suomen cupiin.

Avauserän ainoan osuman pohjusti FPS:lle vielä viime kaudella Karhu HT:ssä pelannut Peteris Pujats. Hän ajoi vahvasti maalille ja tarjoili Aleksi Karlssonille ratkaisupaikan.

Kotivoitto alkoi kypsyä toisessa erässä Niklas Sahan 2-0, pian perään Karlssonin 3-0 ylivoimaosumalla ja varmemmin Saikkosen 4-0 maalilla.

Kolmannessa erässä kotijohtoa kasvattivat Joni Vuorela ja lopulta kaksi kertaa Eetu Moberg.

FPS:n tehomiehet keräsivät muhkeita pisteitä, kun Karlsson nosti 2+3 lukemilla kauden pistesaldonsa 29:ään. Mobergille merkittiin 2+1, Saikkoselle 1+2 sekä Pujatsille 0+3.

– Pääsimme nyt vähän helpommalla kuin edellisistä kärkipeleistä. Vastustaja oli passiivisempi, mutta saimme peliimme hyvän ryhdin ja paljon onnistumisia, totesi FPS:n valmentaja Asko Rantanen.

Rantasen mukaan FPS on saamassa puolustukseensa vahvistusta jo viikonlopun peleihin Titaaneita ja Raahe-Kiekkoa vastaan. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020

Uusimmat