Lounais-Häme

FPS ylempään loppusarjaan

Forssan Palloseura jatkaa pelejä ylemmässä loppusarjassa.

Tämä selvisi sunnuntaina jo ennen FPS:n myöhäispeliä, kun kaarinalainen HCIK ei onnistunut nipistämään kuin pisteen sarjakärki Huntersilta runkosarjan päätöskierroksella. HCIK jäi 57 pisteellä seitsemänneksi ja alempaan sarjaan.

FPS keräsi Suomi-sarjan runkosarjassa 62 pistettä ja oli sarjataulukon neljäs. Viimeisellä runkosarjakierroksella FPS päihitti VG-62:n Naantalissa maalein 1–6 (0–2, 1–3, 0–1). Lauantaina FPS pöllytti VG:tä 8–4 Forssassa.

-Voittajasta ei ollut tänään epäselvyyttä. Noista paikoista olisi voinut latoa toisenkin mokoman maaleja. Mutta hyvä näin. Isompi puristus oli poissa, kun jatkopaikka oli varma jo ennen pelin alkua, tyytyväinen FPS-valmentaja Asko Rantanen jutteli sunnuntai-iltana.

Alkusarjan kuusi parasta joukkuetta pelaavat seuraavaksi kaksinkertaisen jatkosarjan. Loput kymmenen joukkuetta tahkoavat alemman loppusarjan, jonka kaksi parasta joukkuetta nousevat vielä Suomi-sarjan pudotuspeleihin ylemmän sarjan joukkueiden seuraksi.

Ottelut jatkuvat jo alkavalla viikolla. Ylemmässä jatkosarjassa pelaavat FPS:n lisäksi Hunters, Pyry, JHT, Hokki ja KooVee.

-Kymmenen kovaa peliä luvassa. Loppusarjassa ei pääse helpolla kukaan, ilmaiseksi ei tule mitään, Rantanen muistuttaa.

 

Sunnuntain pelissä FPS heilutti ahkerammin maaliverkkoja. Jyri Waajakoski syötti ja Teemu Karjalainen laukoi forssalaiset johtoon. 0–2-johdon FPS:lle teki Waajakoski Joona Talan ja Niklas Lehtimäen esityöstä.

0–3 syntyi toisen erän alussa siirretyn rangaistuksen aikana. Mikko Jaakkola viimeisteli Lehtimäen ja Waajakosken pohjustuksesta.

Antti Raivio kavensi tilanteeksi 1–3, mutta Mikko Jaakkola kuittasi pian ylivoimalla FPS:n jälleen kolmen maalin johtoon. Jyri Waajakoski ja Konsta Härkönen syöttivät. FPS jatkoi tehokkaasti, kun Lehtimäki ja Waajakoski tarjoilivat Mikko Saikkosen 1–5-maalin.

Kolmatta erää mentiin aina puoliväliin asti, ennen kuin nähtiin seuraava osuma. Asialla oli tehokkaan illan pelannut Niklas Lehtimäki, joka karkumatkan päätteeksi siirsi FPS:n jo 1–6-johtoon. Nämä jäivät ottelun loppunumeroiksi.

-Pelit jatkuvat pian, joten hyvä latinki oli syytä pitää yllä. Pelasimme hyvän pelin, saimme pelata rennosti ja hallitsimme suvereenisti kiekollista pelaamista.

 

Valmentaja Rantanen oli tyytyväinen pelaajiensa otteisiin runkosarjassa. Kuuden joukkoon oli tavoite ja se saavutettiin kirkkaasti.

-Pelasimme runkosarjan yli kahden pisteen keskiarvolla, se on hyvä suoritus. Kauden alussa laskimme, että 55 pistettä riittää kuuden joukkoon, mutta eihän se olisi riittänyt mihinkään, Rantanen totesi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic