Lounais-Häme

FPS:llä hurja aloitus

 

Palloseura on aloittanut kauden paremmin kuin vuosiin. Viiden pelatun kierroksen jälkeen FPS on Suomi-sarjan kärjessä tasapistein seinäjokelaisen S-Kiekon kanssa.

12 pistettä keränneen kaksikon takana vaanii vain pisteen perässä sarjan suosikki Imatran Ketterä, joka hävisi viikonloppuna kauden ensimmäisen pelinsä tamperelaiselle KooVeelle.

-Meillä on ollut hyvä aloitus, mutta ei tällä vielä kuuhun saakka mennä. Emme tuijottele sarjataulukkoon, vaan teemme nöyrästi työtä, vakuuttaa FPS:n ohjaimet tällä kaudella ottanut Asko Rantanen.

FPS:n vahvaa kauden aloitusta korostaa sekin, että joukkue on joutunut pelaamaan viidestä ensimmäisestä ottelustaan neljä vieraskentällä. Ainoa tähän mennessä kärsitty tappio tuli Ketterälle Imatralla.

-Olemme onnistuneet joukkueena. Olemme tehneet hyvin hommia ja meillä on neljä, tasaisen vahvaa kenttää. Tehot eivät ole yhden kentän, tai muutaman pelaajan varassa, Rantanen sanoo.

Valmentaja kehuu myös maalivahtejaan. Henri Viitala on torjunut neljä peliä yli 92:n torjuntaprosentilla, yhden pelin voitokkaasti torjunut Valtteri Valtonenkin 90-prosenttisesti.

-Maalivahdit ovat olleet tasaisen varmoja. Heillä on iso tontti hoidettavana.

Rantasen mukaan FPS:llä on vielä paljon tekemistä. Joukkueen peli ei ole hyvästä alusta huolimatta valmista.

-Koko pakettia pitää viedä eteenpäin. Pelitapaa ja -ajatusta pitää kokonaisvaltaisesti kehittää. Yksi iso asia on pelinopeus, sitä pitää saada paremmaksi, Rantanen näkee.

FPS on pystynyt harjoittelemaan hyvin, vaikka harjoitushallin sulkeminen on nipistänyt joukkueen jääaikaa. Valmennusjohto joutuu kuitenkin piukoille, kun sen pitää miettiä, miten kaventunut jääaika korvataan.

-Harjoituskerrat ovat pysyneet samana, mutta jääaika on lyhentynyt. Kaksi tuntia tulee viikossa käppiä normaaliin tilanteeseen.

Kolmen vieraspelin putken jälkeen FPS pääsee pelaamaan kolme seuraavaa ottelua kotijäällä Forssassa. Ensimmäisenä vastana asettuu keskiviikon pelissä kaarinalainen HCIK.

-HCIK on nuorentunut, hyvin liikkuva ryhmä. Kova peli on tulossa, toivottavasti onnistumme, Rantanen sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti