Lounais-Häme Forssa

FPS:llä isännän otteet Suomi-sarjassa

Palloseura sarjakakkosena joulutauolle.
Eetu Mobergin kipparoima FPS lähti tauolle kaatamalla Pyryn. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Palloseura lähti tyylikkäästi hyvin ansaitulle joulutauolle. FPS pelasi lauantaina yhden kauden tasapainoisimmista peleistään ja pudotti Nokian Pyryn kyydistään lukemin 5–2 (1–0, 2–2, 2–0).

Suomi-sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluva Pyry on ollut monesti forssalaisille hankala vastus, mutta FPS jätti nyt vieraat vaille mahdollisuuksia. FPS puolusti hyvin ja viimeisteli tehokkaasti. Joukkue oli lyhyesti sanottuna isäntä talossa.

FPS vei peliä jo avauserässä, vaikka Pyrylläkin oli omat paikkansa. Erän ainokaisen osuman laukoi FPS:n Erik Nilsson suoraan Joni Leppikosken voittamasta aloituksesta.

Markus Västilä pääsi tasoittamaan toisen erän alussa FPS-puolustuksen harhasyötöstä, mutta Palloseura nousi 2–1-johtoon ennen erän puoliväliä. Veeti Vuorio tunki keskeltä läpi ja harhautti Pyryn maalivahdin Wille Mattilan.

Otto Rantanen ohjasi FPS:n 3–1-johtoon ylivoimalla, Aleksi Niemi iski kuitenkin riparista kavennuksen erän lopulla.

Kolmas erä oli jo selvää FPS:n hallintaa. Mikko Kulju tökkäsi maalin edestä FPS:n kahden maalin johtoon ja loppunumerot 5–2:een latasi liukas Miku Ronkainen tarkasti etukulmaan.

– Peli parani koko ajan. Kolmas erä oli meiltä jo tylyn fiksua pelaamista. Olen tosi tyytyväinen joukkueen esitykseen. Energiaa riitti, vaikka meillä oli perjantain kova peli alla, FPS:n valmentaja Asko Rantanen sanoi.

FPS oli tasaisen vahva. Maalilla Suomi-sarjan torjuntatilaston ykkönen Petrus Lintonen pelasi jälleen varmasti ja torjui 31 kertaa.

Erinomaisen syksyn pelannut Palloseura lähti kolmen viikon joulutauolle Suomi-sarjan toisena. Yllä taulukossa on vain Kajaanin Hokki.

– Täytyy olla tyytyväinen. Ei näin hyvään syksyn uskonut kuin joukkue ja muutaman hengen ydinryhmä, Rantanen totesi.

– Harjoittelemme joulutauolla hyvin ja viilaamme pelissä vielä joitakin juttuja paremmaksi, jotta olemme parhaassa iskussa keväällä, Rantanen jatkoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic