Lounais-Häme

FPS:llä paha paikka

Jääkiekko AIK-FPS 6–2

Forssa/Liminka

FPS on tänään tiukan paikan edessä. Joukkueen on voitettava kotonaan AIK, mikäli se aikoo vielä jatkaa Suomi-sarjan pudotuspelisarjaa liminkalaisia vastaan.

AIK otti lauantaina sarjassa toisen voittonsa, kun se kukisti kotijäällään Palloseuran maalein 6–2 (1–1, 1–0, 4–2). Kolmella voitolla pelit jatkuvat, otteluparin häviäjän kausi päättyy.

– Fakta on se, että voitolla saa tässä sarjassa lisää pelejä. Terävämmin vaan sunnuntain peliin, FPS:n valmentaja Asko Rantanen sanoi.

FPS:llä ei ollut pelillisesti hätää, mutta AIK oli tuttuun tapaan tiivis omassa päässä ja tehokas hyökkäyksissään. AIK sai otteluun hyvän alun, kun Samuli Suojanen siirsi isännät 1–0-johtoon pelin toisella minuutilla.

Seuraavaa osumaa piti odottaa aivan erän lopulle. Eetu Moberg tykitti Joni Vuorelan syötöstä FPS:n tasoihin erän viimeisellä minuutilla.

Toisen erän alussa FPS pääsi pelaamaan kaksi minuuttia ylivoimaa, mutta ei onnistunut tekemään johto-osumaa. Erän puolivälissä AIK meni uudestaan johtoon, kun Mikko Taurianen ohitti FPS-vahti Henri Viitalan.

AIK pääsi myös ylivoimalle Niklas Sahan saatua kaksiminuuttisen kampituksesta, mutta Palloseura kesti alivoiman takaiskuitta.

Päätöserässä AIK karkasi forssalaisilta. Joukkue mätti erän puoliväliin mennessä kolme osumaa ja meni menojaan. Jere Pitkälä heilutti FPS:n maaliverkkoja kahdesti, Antti Hellsten kerran.

Tässä vaiheessa FPS vaihtoi maalivahtia, sillä Valtteri Valtonen luisteli viisi maalia selkänsä taakse päästäneen Henri Viitalan tilalle.

Juuso Hämäläinen kavensi Antti Tenkasen syötöstä 5–2:een pian maalivahdin vaihdon jälkeen, mutta sen kummempaan kiriin FPS ei lauantaina pystynyt. AIK:n Jari Löfman viimeisteli taululle loppulukemat 6–2 ylivoimalla FPS:n Eetu Salmelan saatua pelirangaistuksen jalkapyyhkäisystä.

– Varsinkin ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Kaveri sai harmillisesti sitten muutaman maalin ja pääsi karkuun. Sunnuntain peliin pitää saada kovuutta ja mennä maalille, tiivisti Rantanen.

Pudotuspelisarjan kolmas ottelu alkaa jäähallissa kello 17.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti