Lounais-Häme Forssa

FPS:llä syyyskaudella hyvä puolustus, parempi hyökkäys

Syksy meni yli odotusten, mutta yhteen hiileen puhaltavan joukkueen pystyttävä keväällä vielä parempaan.
FPS lähti Suomi-sarjan joulutauolle kakkosena. Kajaanin Hokki on kahdeksan pistettä edellä ja Kiekko-Espoo viisi pistettä perässä. Kuva: Tapio Tuomela

Suomi-sarjassa toisena joulutauolla oleva FPS pelasi odotuksia paremman syksyn. Joukkue kokosi syksyn 25 ottelussa 19 voittoa ja hävisi vain 6 kertaa. 58 pistettä keränneen Palloseuran edellä on vain Hokki Kajaanista.

FPS pystyi tilkitsemään alakertansa ja tekemään riittävästi maaleja. Yhteen hiileen puhaltava joukkue uskoo omaan tekemiseensä.

– Totta kai syksyyn on oltava tyytyväinen. Olemme asettaneet tietyt tavoitteet pisteet per ottelu -tahtiin ja määrättyihin pelillisiin juttuihin, ja menemme aivan niiden ylärajalla. Pelit ovat vielä kesken, mutta vauhti on hyvä, toteaa FPS:n päävalmentaja Asko Rantanen.

FPS:lle on tehty sarjan joukkueista selvästi vähiten maaleja. Joukkue puolustaa työtä pelkäämättä koko viisikolla. Viimeisenä lukkona ovat hyvin pelanneet maalivahdit. FPS:n peleistä pääosan torjuneen Petrus Lintosen torjuntaprosentti on sarjan kovin, peräti 93,26.

– Me lähestymme kahden päästetyn maalin keskiarvoa, mikä antaa meille saumat pelata aina voitosta. Joukkue on sisäistänyt, miten kannattaa pelata.

Puolustus ja hyökkäys olivat syksyn hyvin tasapainossa.

– Hyvä puolustus mahdollistaa riistot ja nopeat lähdöt hyökkäyksiin. Totuus on, että mitä paremmin puolustat, sen paremmin hyökkäät. Puolustuksen ja hyökkäyksen pitää olla balanssissa, ne tukevat toisiaan, Rantanen painottaa.

 

FPS:n henkinen puoli tuntuu olevan kunnossa. Tietyt rosoisuudet kuuluvat joukkueeseen, mutta loppupeleissä kaikki ovat samassa veneessä ja tekevät töitä yhteisen menestyksen eteen.

Voitoista osataan nauttia, eikä tappioita jäädä märehtimään.

– Valmennuksen pitää seurata joukkueen tekemistä ja tarvittaessa reagoida nopeasti. Päätä on turha hakata seinään, se tekee kipeää tai ainakin turruttaa, Rantanen sanoo.

– Samalla pitää muistaa, ettei yksi tappio pitkässä sarjassa kaada kokonaisuutta. Joskus vastustaja on vain parempi ja tappioista on pyrittävä oppimaan, Rantanen jatkaa.

 

FPS on tukevasti menossa ylempään jatkosarjaan. Sarjassa haetaan asemat kevään pudotuspeleihin.

– Mitään tarkkoja sijoitustavoitteita keväälle ei ole asetettu. Etenemme palanen kerrallaan. Koko ajan pitää kehittää peliä.

Tauolla joukkueella on hetki aikaa levähtää ja nauttia joulusta. Treenit jatkuvat 27. joulukuuta ja pelit 5. tammikuuta.

– Olen ylpeä siitä, että olemme saaneet forssalaiset palaamaan halliin ja yleisömäärän nousuun. Toivotan kaikille lätkän ystäville hyvää joulua, Rantanen sanoo. FL

FPS yllätti iloisesti vahvalla syksyllä. Nyt jouluna on hetki aikaa levähtää.

 

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic