Lounais-Häme

FPS:llä tiivis paketti, KooVee helposti nurin

Palloseura pääsi kolmen tappiollisen pelin jälkeen taas lauantaina voiton makuun. Tiiviisti puolustanut ja tehokkaasti ratkonut FPS kaatoi Suomi-sarjan ylemmässä loppusarjassa KooVeen vastaansanomattomasti 7–2 (2–0, 2–2, 3–0). Samalla FPS vahvisti asemiaan taistelussa kotiedusta lähestyviin pudotuspeleihin.

Vihreäpaitainen kotijoukkue vei eilisillan kamppailua alusta asti. KooVeekin pystyi luomaan paikkoja, mutta FPS-puolustus ja maalivahti Henri Viitala viimeisenä lukkona olivat tarkkoina.

FPS meni avauserässä johtoon, kun Mikko Jaakkola tunki keskeltä lävitse ja lirutti vielä kiekon KooVeen veskarin Tomi Ristelin selän taakse. 2–0-osuma syntyi ylivoimalla erän lopulla. Joona Tala laukoi kaukaa kohti takakulmaa ja Juuso Hämäläinen ohjasi kiekon maaliin.

 

FPS aloitti toisenkin erän vahvasti. Joukkue kehitti mylläkän KooVeen maalille. Mikko Saikkonen sai yrittää useammankin kerran maalin läheltä ja onnistui lopulta sutimaan Palloseuran kolmen maalin johtoon.

KooVee muistutti Janne Anttilan ylivoimalla viimeistelemällä 3–1-kavennuksella, ettei peli ole vielä ratkaistu. Niklas Tikka pääsi tykittämään FPS:n pian taas kolmen maalin karkumatkalle, mutta vapaaksi unohdettu Mika Niemi kuittasi vieraat kahden maalin päähän.

 

Päätöserä oli selkeästi FPS:n. Kotijoukkue jaksoi hyökätä rivakasti, eikä puolustustakaan unohdettu. KooVeeltä alkoivat eväät olla syöty.

5–2-osuma syntyi, kun Konsta Härkönen ohjasi taitavasti Niklas Sillanpään laukauksen maalin takanurkkaan. Lisää tuli, sillä Kristian Tikka puijasi KooVee-puolustuksen ja vielä Ristilänkin ja vei FPS:n jo 6–2-johtoon.

Sama mies viimeisteli erän lopulla hattutemppunsa, kun iski päätösnumeroiksi 7–2-voiton.

– Nyt riitti energiaa ja paketti pysyi hyvin kasassa. Tiivistä tekemistä, totesi tyytyväinen FPS-valmentaja Asko Rantanen.

FPS:llä oli erilaisten loukkaantumisten takia useampi avainpelaaja sivussa kentältä.

-Hienoa, että aiemmin hieman vähemmälle peliajalle jääneet kaverit nousivat esiin ja saivat onnistumisia. Se on osoitus joukkueen vahvuudesta.

 

Tahti jatkosarjassa on tiukka. Pelit jatkuvat jo tänään, kun sarjakakkonen Hunters saapuu Porvoosta Forssaan. FPS ei ole tällä kaudella onnistunut vielä kaatamaan Huntersia.

-Meidän pitää pystyä puolustamaan sunnuntaina vielä tiiviimmin kuin lauantaina ja ottaa Huntersilta vastahyökkäyspelaaminen pois. Maaleja pystymme kyllä tekemään riittävästi, Rantanen sanoi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti