Lounais-Häme

FPS:lle ansaitut kotipisteet - katso video avausmaalista

Palloseura avasi Suomi-sarjakauden kotipelit maukkaalla kolmen pisteen voitolla, kun se päihitti ennakkosuosikkeihin kuuluvan Nokian Pyryn tiukan taistelun jälkeen maalein 3–2 (1–0, 1–2, 1–0).

FPS oli toisen erän puoliväliä lukuun ottamatta hienokseltaan niskan päällä koko pelin ajan, mutta kovakuntoinen Pyry pysyi vaarallisena loppusummeriin saakka.

– Saatiin tili auki, lauantaina se jäi vähän vajaaksi. Hyvä voitto. Etenkin ensimmäinen erä oli meiltä vahva, tyytyväinen FPS:n valmentaja Asko Rantanen totesi.

 

Palloseura oli sunnuntaina kotijäällä heti alusta asti hereillä, vaikka alla oli lauantainen jatkoajalle venynyt Titaanit-peli Kotkassa. Ensimmäinen maali tuli jo kolmannella minuutilla, kun Mikko Kulju nousi oikealta laidalta ja laukoi kovaa etuyläpesään ohi Pyry-vahti Tomi Raution.

 

FPS:llä oli erässä vielä 5–6 maukasta maalipaikkaa, muun muassa Kasper Ruohosella ja Jukka-Pekka Kurteliuksella, mutta lisäosumia ei erässä enää nähty.

FPS aloitti toisenkin erän pirteästi, mutta hyvä ote sotkeentui yllättävää kyllä Pyryn jäähyihin. Juuri kun FPS:n piti ylivoimalla kaunistella johtonumeroitaan, karvasi Peteris Pujats kiekon, paineli karkuun ja nosti varmasti 1–1-tasoituksen.

FPS:n maalivahti Henri Viitala oli vailla mahdollisuuksia myös Pyryn vajaan minuutin päästä tulleessa 1–2-johto-osumassa. FPS pelasi löysästi ja jäähyltä päässyt Jere Niemelä tarjoili maalin eteen unohdetulle Topi Salmelalle avopaikan, josta tämä ei erehtynyt.

FPS pääsi toisessa erässä pelaamaan tämän jälkeen vielä neljä kertaa ylivoimaa, mutta tehot olivat hukassa ja Pyry oli lähempänä lisäosumaa kuin kotijoukkue.

-Ylivoima oli tänään luokatonta. Lauantaina se toimi, nyt ei. Meidän on kiinnitettävä siihen treeneissä huomiota, Rantanen totesi.

 

Palloseura hoiti homman kotiin päätöserässä. Aleksi Karlsson ei onnistunut erän alkupuolella rangaistuslaukauksessa, mutta kohta Jyri Waajakoski viimeisteli voittomaaliksi jääneen komean 3–2-osuman Juuso Hämäläisen ja Kasper Ruohosen hyvästä pohjustuksesta.

Erän jälkipuoliskon FPS otti varman päälle, eikä Pyry pystynyt tasoitukseen, vaikka loppuun asti sitkeästi yritti. Ylivoima ei toiminut vieläkään, toisaalta FPS:n alivoimapelaaminen oli hyvää.

Henri Viitala oli varma FPS:n maalilla ja torjui pelissä 35 kertaa. Pyryn maalivahti Tomi Rautio venyi kiekon eteen 29 kertaa.

FPS pelaa alkavalla viikolla kaksi ottelua. Torstaina forssalaisjoukkue matkaa Haukkojen vieraaksi Järvenpäähän, lauantaina FPS kohtaa kotihallissaan D-Kiekon Jyväskylästä. FL

 
 
 

Uusimmat

Fingerpori

comic