Lounais-Häme

FPS:lle makea kahden voiton viikonloppu – Palloseura nujersi D-Kiekon vieraskaukalossa

Palloseura täydensi mainion viikonloppunsa vierasvoitolla D-Kiekosta.
FPS:n ylivoima oli rautaa sunnuntaina. Joukkue iski kolme ylivoimaosumaa Jyväskylässä. Kuva: Tapio Tuomela

Lauantaina kaatui kotona jatkoajan jälkeen Nokian Pyry, sunnuntaina D-Kiekko vieraskaukalossa Jyväskylässä. Forssan Palloseuran saldona kahden pelin viikonlopusta oli kaksi voittoa ja viisi pistettä kuudesta mahdollisesta.

Vieraskamppailussa ei tarvinnut mennä jatkoajallekaan saakka, sillä FPS otti ottelun hallintaansa heti alussa ja teki avausmaalin ensimmäisellä minuutilla. Vielä avauserän lopussa Mikko Saikkonen viimeisteli illan toisellaan forssalaisten kahden maalin johto.

Toisessa erässä D-Kiekko hiipi maalin päähän, mutta FPS takoi pian yhden osuman tasakentällisin ja kaksi ylivoimalla. Maalintekijöinä Peteris Pujats, Joona Tala ja Toomas Veijola.

Kotijoukkue kavensi vielä samassa erässä, mutta sen lähemmäksi D-kiekko ei päässyt. Jukka-Pekka Kurtelius viimeisteli ylivoimalla loppulukemat 6-2 kolmannessa erässä.

– Tiukka vääntö, mutta olimme maalipaikoissa tehokkaampia. Olimme heti alussa kuskin paikalla, mutta puntit tasoittuivat ottelun edetessä. Hyvä ylivoima oli myös voiton avaimena, FPS:n päävalmentaja Asko Rantanen kertoi.

– Maalivahtipelimme oli parempaa kuin vastustajalla.

FPS majailee tällä hetkellä ylemmässä jatkosarjassa sijalla viisi. Kahdeksasta mukana olevasta joukkueesta seitsemän jatkaa pudotuspeleihin, viimeinen joukkue pullahtaa ulos.

Palloseuralla on eroa viimeisenä majailevaan JHT:een 11 pistettä, kärjessä viilettävään Kajaanin Hokkiin 12.

Ylempää jatkosarjaa on Palloseuralla jäljellä neljä peliä. Kausi jatkuu lauantaina JHT:n vieraana Kalajoella. FL

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic