Lounais-Häme

FPS:n kaudesta jäi käteen vain trattoja

Pudotuspeleissä kaikki on pienestä kiinni ja tällä kertaa FPS:lle jäi luu käteen jääkiekon Suomi-sarjassa. Runkosarja sujui jopa yli odotusten ja ylemmässä jatkosarjassa FPS jatkoi vahvaa kulkuaan, mutta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella KooVee haki kaksi vierasvoittoa Forssasta ja pudotti sarjaan ennakkosuosikkina lähtenee Palloseuran välieristä.

FPS:n puheenjohtaja Juha-Matti Vuorela myöntää, että päättynyt kausi oli urheilullisesti ja sitä myöden myös taloudellisesti pettymys.

-Noususta Mestikseen tai nousukarsintapeleistä haaveiltiin ja tammikuussa sille saatiin uutta puhtia. Loppuvaiheessa meidän tilannetta hankaloitti vahvistuksiksi osoittautuneiden lainapelaajien paluu omiin leireihin ja Juuso Hämäläisen pitkä pelikielto.

-Runkosarja sujui jopa yli odotusten. Valmennus toimi kuten odotinkin, joidenkin yksittäisten pelaajien osalta olisin halunnut nähdä tason nostoja, mutta suurin ongelmamme loppuvaiheessa oli pelaajatilanne, Vuorela paketoi kauden.

 

Jos FPS olisi onnistunut voittamaan KooVeen sunnuntain maratonmittaisessa kotipelissä tai tiistain vieraspelissä, se olisi tiennyt ainakin yhtä, mahdollisesti jopa kahta tai kolmea kotipeliä lisää. Vuorelan mukaan 400-500 hengen yleisö tuo seuran kassaan noin 2 000 euroa lisätuloja. Tälle olisi ollut kipeästi käyttöä, sillä seura painii edelleen talousvaikeuksissa.

Päättyneellä kaudella seuralle on kertynyt seitsemän yksityisoikeudellinen trattaprotestia ja viimeisimpänä yksipuolinen tuomio velkomusasiassa, jossa velkojana on Tammelan kunta. Reilun tuhannen euron suuruinen velka vesilaskusta on peräisin vuodelta 2013, jolloin FPS pyöritti Venesillan leirintäalueen toimintaa.

Vuorela myöntää avoimesti, ettei seuran taloustilanne edelleenkään ole hyvä, taustalla painavat vanhat, jo ennen Vuorelan puheenjohtajakautta tulleet synnit. Samalla Vuorela vakuuttaa, ettei FPS:n toiminta ole vaakalaudalla, vaan edustusjoukkueen toiminta jatkuu.

-Meiltä se vaatii päivittäistä työntekoa ja yhteistyökumppaneilta pitkää pinnaa. Tänään olen menossa seuraavaan neuvotteluun. Moneen suuntaan ollaan päästy parempaan tilanteeseen ja tavoitteena on päästä jatkamaan jossain vaiheessa plusmiinusnolla-tilanteesta.

 

Vaikka taloustilanne ei ole helppo, Palloseura ei ole Vuorelan mukaan haudannut haaveita Mestiksestä. Sellainen voi toteutua hyvinkin nopeasti, sillä Mestiksessä on seuroja, joiden taloustilanne on kriittinen jatkamisen osalta. Vuorela kumoaa huhut, että Palloseuraa olisi liiton taholta kyselty Mestikseen jo ensi kaudeksi.

-Mitään kyselyjä ei ole tullut, mutta odottelemme herrojen päätöksiä. Himoitsemme Mestikseen ja saisimme sinne kilpailukykyisen joukkueen, mutta sitä on ajateltava taloudellisesti realistisesti. Nyt budjettimme oli noin 150 000 euroa, Mestiksessä sen pitäisi olla 300-400 000 euroa. Mestikseen tarvittaisiin muutama uusi yhteistyökumppani vanhojen lisäksi.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti