Lounais-Häme

FPS:n kausi paketissa - Hokki eteni Mestis-karsintaan otteluvoitoin 3–2

Hyvin taistellut FPS taipui Hokille viidennessä välierässä.
Palloseuran Miku Ronkainen teki viidennen välierän avausmaalin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Palloseuran Miku Ronkainen teki viidennen välierän avausmaalin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Palloseuran hieno taistelu Suomi-sarjan pudotuspeleissä päättyi tiistai-iltana vierastappioon Kajaanissa. Viidennessä välierässä 6–2 (2–1, 2–1, 2–0) -voiton vääntänyt Hokki jatkaa Suomi-sarjan voittajana Mestis-karsintaan otteluvoitoin 3–2, FPS:n kausi on nyt paketissa.

– Ei saatu nyt ihan parasta irti. Kaveri oli tänään hyvä. Juttelin vastustajan valmentajan kanssa ja hänkin totesi, että neljässä ensimmäisessä pelissä me olimme parempia. Mutta voitot ratkaisevat, totesi FPS:n valmentaja Asko Rantanen ottelu jälkeen.

Tiistain avauserää mentiin 12. minuutille saakka ennen kuin nähtiin ottelun ensimmäinen osuma. Liukas Miku Ronkainen vei Palloseuran johtoon Otto Rantasen syötöstä.

FPS ei ehtinyt nauttia johtoasemasta edes minuuttia, kun Markus Still tasoitti pelin 1–1:een. Toiseen erään lähdettiin Hokin maalin etumatkalta, sillä Jarkko Harjula iski erän lopulla lukemiksi 2–1.

Toisessa erässä FPS sai kaksi jäähyä lähes peräjälkeen. Hokki käytti kahden miehen ylivoiman hyväksi, ja Risto Mattila vei kainuulaiset jo kahden maalin johtoon.

Tilanne alkoi näyttää FPS:n kannalta pahalta erän puolivälin jälkeen. Niko Saarenpää viimeisteli tasavajaalla numeroiksi 4–1.

FPS-luotsi Rantanen otti maalin jälkeen aikalisän. Se tuotti tulosta ja FPS kavensi Peteris Pujatsin osumalla tilanteen 4–2:een.

Päätöserää pelattiin maaleitta lähes puoliväliin. Ratkaisun tuntua oli ilmassa, kun Henri Kyllönen vei 48. peliminuutilla isännät 5–2-lukemin kolmen maalin johtoon. FPS yritti loppuun asti, mutta ei saanut lisämaaleja.

Palloseura otti loppuminuuteilla Petrus Lintosen maalilta hakien kavennusta ylimääräisellä kenttäpelaajalla, jolloin Hokin Erno Räisänen pääsi viimeistelemään tyhjään forssalaismaaliin pelin päätöslukemiksi 6–2.

Petrus Lintonen torjui pelissä 30 kertaa, Lari Kukkohovi venyi kiekon eteen 29 kertaa.

FPS voi tappiosta huolimatta pitää pään pystyssä. Joukkue pelasi erinomaisen kauden.

– Olen ylpeä joukkueesta, siitä miten pelasimme ja miten taistelimme. Ei olisi ollut iso vääryys, vaikka olisimme menneet tästä parista karsintapeleihin, Rantanen totesi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic