Lounais-Häme

FPS:n kipsi ei murtunut Karhun käsittelyssä - Viides tappio putkeen

Karhu HT viimeisteli vierasjoukkue FPS:n verkkoon ylivoimalla, alivoimalla ja tasakentällisin. Palloseuran tappioputki venyi viiden ottelun mittaiseksi.
Mikko Pehkosen kaksi osumaa eivät pelastaneet Palloseuran nahkaa Porissa. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Palloseura kärsi keskiviikkona Porissa Karhu HT:n vieraana jo viidennen peräkkäisen tappionsa.

FPS kampesi ottelussa itsensä kahden maalin takaa jo johtoon, mutta johto suli kolmannessa erässä.

– Tällä hetkellä on kipsi päällä. Asioita ei tapahdu ja pelaamisessa on liikaa puristusta, FPS:n päävalmentaja Asko Rantanen kuvaili.

 

Kotijoukkue Karhu HT oli tehokas ottelun alussa. Ville Valle viimeisteli maalin edustalta reilun kolmen minuutin jälkeen Karhun avausmaalin Topi Salokannaksen taakse. Kolme minuuttia myöhemmin FPS hölmöili ylivoimalla hyökkäysalueella ja Karhu iski vastaan. Kasperi Nuto tarjoili ja Julius Harttunen iski kaksi vastaan yksi -hyökkäyksen päätteeksi taululle 2–0-lukemat.

Vielä saman ylivoiman aikana Mikko Pehkonen laukoi siniviivalta Palloseuralle kaivatun kavennusosuman. Sama mies oli asialla myös toisessa erässä viimeistellessään FPS:n tasoitusmaalin komealla rannelaukauksella.

Forssalaisilo jatkui toisen erän lopussa Eetu Mobergin kaivettua kiekon hyökkäyspäässä omilleen ja tarjoillessaan Aleksi Karlssonille, joka iski Palloseuran johtoon.

Kolmanteen erään luisteli ärsytetty Karhu, kun taas FPS passivoitui johtoasemassa. Julius Harttunen laukoi illan toisellaan Karhun tasoihin ylivoimalla.

Myös Karhun 4–3- ja 5–3-osumat tulivat ylivoimalla. Molemmat maalit viimeisteli Ville Valle, syöttäjinä molemmissa olivat Harttunen ja Nuto. Valle takoi hattutempun, Nuto tehot 0+5 ja Harttunen 2+3.

– Heikkoa erikoistilannepelaamista – vastustaja teki yhden alivoimalla ja kolme ylivoimalla, jotain täytyy siihen nyt keksiä, Rantanen sanoi.

 

Palloseura suuntaa Suomi-sarjan runkosarjan päätösviikonloppuun sarjataulukon sijalla viisi.

Tappioputkesta huolimatta FPS:n kausi jatkuu runkosarjan jälkeen ylemmässä jatkosarjassa. Kipsi on kuitenkin saatava murrettua.

– Jokaisen jätkän, valmennusjohdon ja kaikkien muidenkin joukkueen jäsenten on syytä mennä peilin eteen. Usko parempaan on olemassa, mutta paljon täytyy tapahtua, Rantanen sanoi.

Lauantaina forssalaisjoukkue kohtaa sarjajumbo HC Giantsin Hollolassa. FPS paketoi runkosarjan sunnuntaina kärkisijoista kamppailevan K-Espoon saapuessa Forssaan. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat