Lounais-Häme Forssa

FPS:n komea kausi huomattu muuallakin: Asko Rantanen valittiin Suomi-sarjan parhaaksi valmentajaksi

FPS:n pelaajista Karlsson, Lintonen ja Saikkonen tähdistökentällisiin.
Päävalmentaja Asko Rantanen ja koko FPS teki kuluneella kaudella hyvää työtä. Kuva: Tapio Tuomela
Päävalmentaja Asko Rantanen ja koko FPS teki kuluneella kaudella hyvää työtä. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Palloseuran vahva kausi Suomi-sarjassa näkyy myös sarjan parhaita valittaessa. Suomi-sarjan joukkueiden valmentajat ovat nimittäin valinneet keskuudestaan sarjan kauden parhaaksi valmentajaksi FPS-luotsi Asko Rantasen.

FPS eteni Rantasen johdolla Suomi-sarjan välieriin, joissa se putosi Mestiskarsinnasta Kajaanin Hokkia vastaan täpärästi voitoin 3–2.

– Tuntuuhan tämä mukavalta. Valinta tulee kuitenkin sieltä, missä osaaminen tästä sarjasta on korkeinta tasoa, Rantanen sanoo ja antaa tunnustusta valmennustiimilleen, johon kuuluivat myös Jarkko Aaltonen ja Ville Nyrönen.

Rantanen kertoo oppineensa paljon valmennusuransa aikana. FPS:n valmennus sai joukkueen pelaamaan tällä kaudella korkealla tasolla.

– Pelisysteemi toimi ja jalostui vielä kauden aikana. Pidimme asiat hyvin simppeleinä, Rantanen sanoo.

Joukkueesta saatiin irti se, mikä siitä oli otettavissa.

– Loppupeleissä se ratkaisee, paljonko pelaajista saadaan irti. Uskon, että pystyimme ulosmittamaan sen potentiaalin, mikä joukkueesta oli otettavissa, Rantanen toteaa.

Hyvä kausi näkyy myös muissa valinnoissa. FPS-puolustaja Mikko Saikkonen valittiin Suomi-sarjan ensimmäiseen all stars -kenttään, kakkoskenttään nousivat Palloseurasta maalivahti Petrus Lintonen ja hyökkääjä Aleksi Karlsson.

– Nämä valinnat lämmittävät vielä enemmän kuin oma valinta. Se, että saimme näin monta pelaajaa kahteen all stars -kenttään osoitti, että joukkue teki hyvää työtä ja pelaajat kehittyivät.

Rantanen muistuttaa, että tähdistökentällisiin valittujen lisäksi koko joukkue pelasi vahvan kauden.

– Joukkue on oikealla tiellä. Jotkut pelaajista ottivat kauden mittaan isompia, toiset vähän pienempiä askelia, mutta yhdessä menimme eteenpäin, Rantanen painottaa.

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic