Lounais-Häme

FPS:n orastava voittoputki poikki

FPS:n orastava kolmen voiton putki Suomi-sarjassa katkesi tylysti kotihallissa, kun alkukauden tappioitta pelannut Porvoon Hunters haki selvän voiton lukemin 7-3 (2-0, 4-1, 1-2).

Kotitappio on yhtä iso kuin mitä FPS kärsi viime kaudella pahimmillaan, kun Mestikseen noussut Imatran Ketterä voitti Forssassa 6-2.

FPS:llä oli ensimmäisessä erässä omat paikkansa, mutta Hunters teki maalit. Ensimmäinen syntyi forssalaisittain epäonnisesti FPS:n alkukauden tehomiehen Jyri Waajakosken potkaistua kiekon oman maaliin.

 

FPS:n avausmaalia saatiin odottaa melkein pelin puoliväliin. Hunters oli tosin karannut jo 4-0 johtoon, mutta Niklas Sahan kavennus antoi pientä takaa-ajon toivoa, olihan pelistä vielä puolet jäljellä.

Forssalaistoiveet hiipuivat kuitenkin nopeasti, kun Hunters iski heti erän puolivälin jälkeen ylivoimalla 5-1 ja pari minuuttia myöhemmin jo ratkaisevan makuisen 6-1 osuman.

Kolmannen erän alku oli FPS:ltä pelin paras, mutta Teemu Karjalaisen 6-2 ja Joni Vuorelan 7-3 kavennukset eivät kääntäneet enää pelin kulkua. Loppuerä valui FPS:ltä jäähysumaan.

Näin Hunters nappasi kauden viidennen voittonsa ja nousi yksin sarjan kärkeen toisen kärkijoukkueen KHT:n hävittyä eilen Nokialla Pyrylle 6-1.

– Peli kääntyi vieraille, kun emme pystyneet käyttäneet omia paikkojamme, mutta vastustaja käytti. Me olimme tänään huonoja ja huonosti valmistautuneita, mutta Hunters oli hyvä. Ei tässä selittelyt auta, tuumaili FPS:n valmentaja Asko Rantanen.

FPS:llä on syytä nollata tyly kotitappionsa nopeasti, sillä Mestiksestä pudotettu Kajaanin Hokki tulee vastaan Forssassa jo ylihuomenna lauantaina. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic