Lounais-Häme Forssa

Osittain forssalaisen Fragile Dream -yhtyeen debyyttilevyllä kuuluu maailmantuskaa ja toivon pilkahduksia

Forssalais-hämeenlinnalainen Fragile Dream julkaisee debyyttialbuminsa vappuna. Maistiainen levyltä kuullaan jo 27. maaliskuuta.
Fragile Dream julkaisee esikoisensa myös vinyylinä.
Fragile Dream julkaisee esikoisensa myös vinyylinä.

Melodista alternative rockia soittava Fragile Dream julkaisee vappuna kauan odotetun debyyttialbuminsa Dance While the World Is Burning, jonka nimikkosingle on striimattavissa 27. maaliskuuta.

– Levy jakautuu kahteen osioon. Ensimmäinen on sellaista maailmantuskaa, jossa pohditaan kaikkea, mikä uhkaa ihmiskuntaa ja ihmisyyttä: on ääriajattelua, nationalismiksi naamioitunutta fasismia, kasvavaa rasismia, vihaa seksuaalivähemmistöjä ja naisia kohtaan, yhtyeen solisti Jari Hakkarainen luettelee.

Uhkakuvien listalle Hakkarainen nostaa myös ilmastonmuutoksen, hybridivaikuttamisen ja valeuutiset sekä sosiaalisen median.

– Sosiaalinen media tuntuu vääristävän ja polarisoivan ihmisten ajattelua sekä rapauttavan yhteisöllisyyttä. Moni haluaa sen oman varttinsa julkisuudessa, ei sillä, että tekisi jotain merkityksellisestä, vaan ihan julkisuuden itsensä vuoksi, Hakkarainen miettii.

Levyn sanoituksista vastaavan Hakkaraisen mukaan albumin toinen puoli sisältää enemmän henkilökohtaisesta näkökulmasta kirjoitettua musiikkia.

– Biiseissä pilkahtelee myös toiveikkuutta siitä, ettei kaikkea ole vielä menetetty. Ei pidä tuijottaa menneisyyteen liikaa, vaan tähdätä kohti tulevaa ja muuttaa toimintaansa sen mukaan.

Albumilla yhdeksän biisiä

Fragile Dream -yhtyeen ydinporukka on ollut kasassa vuodesta 2012. Bändi julkaisi viimeksi kolme singleä kaksi vuotta sitten.

Soila Tammiranta-Sillstén, Tuomo Koskinen, Mikko Tammiranta, Jukka Ääri ja Jari Hakkarainen muodostavat Fragile Dream -yhtyeen.
Soila Tammiranta-Sillstén, Tuomo Koskinen, Mikko Tammiranta, Jukka Ääri ja Jari Hakkarainen muodostavat Fragile Dream -yhtyeen. Kuva: Kati Länsikylä

– Bändi on ollut hieman säästöliekillä, paitsi levynteon suhteen. Krooninen väsymysoireyhtymä ja keuhkokuume veivät ääneni pari vuotta sitten, jonka vuoksi emme ole nyt paljon keikkailleet.

Debyyttialbumille on valikoitunut yhdeksän raitaa.

– Albumia on työstetty ajallisesti noin vuosi. Mielestämme tuotanto on erittäin onnistunut niin soundillisesti kuin sisällöllisesti, Mikko Tammiranta toteaa.

Debyyttialbumi julkaistaan digitaalisena 1. toukokuuta. Bändin esikoinen on saatavilla myös vinyylinä.

– Vinyyli taisi olla Mikon ja Jannen ajatus. CD alkaa olla aikansa elänyt, mutta jotain fyysistä levyä olisi kiva olla tarjolla, Hakkarainen toteaa.

Singlejä pitkin kevättä

Nimikkosingle ilmestyy suoratoistopalveluihin 27. maaliskuuta.

– Biisi kertoo siitä, mitä itse voi tehdä sen eteen, että asiat muuttuisivat paremmiksi. Ennen kaikkea se on viesti siitä, että pitää uskaltaa kohdata ongelmat, eikä vain piilottaa päätä pensaaseen ja toivoa, että ne menisivät ohi.

10. huhtikuuta julkaistava Mayflies, jolla Soila Tammiranta-Sillstén ottaa ensi kertaa päävokalistin roolin, kritisoi somemaailmaa ja turhaa julkisuutta. 17. huhtikuuta ensisoittonsa saava Only Love Can Win -single puolestaan ammentaa rakkauden voimasta.

– Se perustuu osittain henkilökohtaisiin muistoihin vaikeista tilanteista elämässä, mitkä ovat kasvattaneet ihmisenä ja opettaneet, että vaikka vihaan ja katkeruuteen on helppo upota, niin empatia ja välittäminen ovat kuitenkin niitä asioita, jotka pitävät pinnalla vaikeina hetkinä, Hakkarainen kertoo.

Fragile Dream odottaa kovasti keikkalavoille paluuta.

– Keikkailemaan on kyllä jo paloa, ja levyjulkkarikeikka oli tarkoitus pitää julkaisuajankohtana, mutta nykytilanne mutkisti asioita. Kunhan maailman tilanteet rauhoittuvat, niin keikkoja on varmasti luvassa, Tammiranta lupaa. FL

Fragile Dream

Jari “Hewey” Hakkarainen, Hämeenlinna, laulu ja kitara.

Janne Leppämäki, Forssa, kitara.

Mikko Tammiranta, Forssa, koskettimet.

Tuomo Koskinen, Hämeenlinna, basso.

Soila Tammiranta-Sillstén, Forssa, laulu, perkussiot.

Jukka Ääri, Forssa, rummut.

Netissä: fragiledream.net.

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic