Lounais-Häme

Fresto-ravintoloiden omistaja konkurssiin – toiminta Somerolla jatkuu toistaiseksi

Fresto-ravintolaketjun omistava Superfresh Oy on hakeutunut konkurssiin. Konkurssihakemus jätettiin käräjäoikeuteen viime viikolla.

Yksi Superfreshin neljästä Fresto-ravintolasta on Somerolla. Liikepaikan päällikkö Minna Pohjaranta ei voi kommentoida konkurssiin liittyviä asioita, mutta toteaa toiminnan jatkuvan Somerolla toistaiseksi ilman muutoksia tai aukioloaikojen supistuksia.

Konkurssipesänhoitaja, asianajaja Mikko Tiilikka Krogerus Oy:stä kommentoi Etelä-Saimaa -lehdessä, että ravintoloille pyritään löytämään ostaja.

Fresto Someron palveluihin ovat kuuluneet ravintolan ja kahvilan lisäksi myös kauppa, jossa on myynnissä muun muassa juomia ja peruselintarvikkeita.

 

Fresto-ravintola tuli Somerolle ABC Härkähovin tiloihin vappuna 2015. S-ryhmän osuuskaupat ulkoistivat tuolloin useamman ABC-aseman ravintolatoiminnan.

Tilat Superfresh Oy:lle vuokrasi Suur-Seudun Osuuskauppa. SSO jatkoi Somerolla polttonesteiden myyntiä ABC automaattina. Toimialajohtaja Heikki Vottonen vakuuttaa, että ravintolatoimintaa pyörittävän yrityksen konkurssihakemus ei vaikuta polttonesteiden jakeluun.

-Asema on automaattiasema ja jakelu täysin SSO:n vastuulla, eli siltä osin kaikki säilyy ennallaan.

Superfresh omistaa Frestot Someron lisäksi Savitaipaleella, Mäntyharjussa ja Helsingissä. Fresto-ravintoloita on myös Espoossa, Vantaalla ja Ylöjärvellä. Nämä ravintolat omistaa Mesne Oy, joka on myös hakeutunut konkurssiin.

Superfresh Oy:lle on kertynyt velkoomustuomioita viimeksi kuluneen puolen vuoden aikana lähes miljoona euroa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic