Lounais-Häme

Frisbee lentää pian myös Ypäjällä: Rakentamaan päästäneen syksyllä

Ypäjä on saamassa uuden lähiliikuntapaikan Pertunkaaren ja pururadan tuntumaan. Jos kaikki menee hyvin, frisbeegolfradan ensimmäiset yhdeksän väylää sekä osa kuntoilulaitteista, voivat olla käytössä jo tämän vuoden puolella.

Hankkeen kustannusarvio on 50 000 euroa, mistä kunnan osuus on 25 000. Ulkopuolisesta rahoituksesta saatiin kasaan puolet, kun Etelä-Suomen aluehallintovirasto myönsi hankkeelle 12 197 euroa lähiliikuntapaikka-avustuksena. Toinen puolikas on tarkoitus koota lähinnä työsuorituksina paikallisilta yrittäjiltä.

-Yrittäjä voi osallistua esimerkiksi maansiirtotöihin ja saisi vastineeksi näkyvyyttä alueella. Frisbeegolfradat houkuttelevat väkeä myös seudun ulkopuolelta, Ypäjän vt. kunnanjohtaja Sam Vuorinen mainitsee.

Alustavia keskusteluja yrittäjien kanssa on käyty, mutta tarkemmin asioista päätetään elokuussa sen jälkeen, kun radan suunnittelusta vastaavan DiscGolfParkin edustaja tekee maastokatselmuksen.

-Ratasuunnitelma on olemassa, mutta maastokatselmuksessa kuntoiluvälineiden ja väylien paikat tarkentuvat. Kun suunnitelma on valmis, istutaan alas yrittäjien kanssa, Vuorinen kertoo.

Mikäli viivytyksiä ei tule, rakentamaan päästään syksyllä. Rakentaminen on jaksotettu kahdelle vuodelle.

-Aloitamme pururadan sisäkehältä. Myös ulkokehälle tulee yhdeksän väylää, ja niiden rakentaminen menee varmuudella ensi vuoden puolelle.

Vuorinen korostaa, että pururadan ylityskohdat katsotaan tarkoin, jotta juoksijoiden ja hiihtäjien kulku häiriintyy mahdollisimman vähän.

Frisbeegolfradan ja kuntoilulaitteiden myötä Pertunkaaren alueen liikuntapuisto on entistäkin monipuolisempi. Vuorinen uskoo, että yhteistyömallin ansiosta alue koetaan yhä vahvemmin omaksi.

-Rahat ovat kunnilla tiukassa, mutta haluamme Ypäjällä satsata yleishyödyllisiin hankkeisiin. Pelkästään kunnan omin voimin rajat tulisivat aikaisemmin vastaan, Vuorinen toteaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic