Lounais-Häme

Frush toi ideanikkarit ja rahoittajat yhteen: Näin sitä verkostoidutaan

Hämeen ammattikorkeakoulun (Hamk) Forssan toimipisteen käytävälle on asetettu pöytä, jonka äärellä istuu kaksi Juhaa.

Siitosen Juha etsii potentiaalisia startup-yrityksiä, jotka tarvitsevat rahoitusta. Teerimäen Juha etsii startup-yritykselleen rahoittajaa.

Kaksikolla on aiemmin päivällä mätsännyt Tinderiä muistuttavassa Brella-mobiilisovelluksessa. Miehet ovat sopineet bisnestreffit ja istuvat nyt pohtimassa, miten heidän intressinsä kohtaisivat.

 

Samaan aikaan Maisemasalissa alkaa speed dating, pikatreffailu.

Osallistujat kiertävät vuorollaan toisensa luona keskustelemassa. Jokaiselle parille annetaan aikaa minuutti. Lähes kaikki keskustelut jäävät ärsyttävästi kesken ja osa pareista varastaa lisäaikaa.

Kun peli on ohi, jokainen voi palata suosikkiparinsa luokse.

 

Frsuh-tapahtuman yhtenä tarkoituksena on luoda verkostoja kiertotalouden yrittäjien, opiskelijoiden ja asiantuntijoiden välille.

Tapahtuman järjestäjät uskovat, että kun monipuolinen asiantuntijuus yhdistyy, voi syntyä huikeita ideoita. Ehkä juuri tämän vuoksi treffailun edistämiseen on käytetty niin paljon luovuutta.

 

Frsuh ottaa mallia Helsingissä järjestettävästä Slush-tapahtumasta, jossa rahoittajat ja rahaa tarvitsevat kohtaavat toisiaan. Samalla Frush tavoittelee lisää kiertotalousyrityksiä Forssan seudulle ja tuottaa paikkakunnalle ”kiertotalouspöhinää”.

-Moni kaupunki haluaa profiloitua kiertotalouspaikkakuntana. Forssaan tarvitaan lisää pöhinää ja tunnettuutta, jos haluamme säilyttää asemamme kiertotalouden edelläkävijänä, tapahtuman isä, Hamkin tutkijayliopettaja Harri Mattila sanoo.

Kaikkien aikojen ensimmäinen Frush oli keskiviikkoiltana vasta puolessa välissä, mutta Mattila pystyi jo sanomaan, että tapahtuma täytti odotukset. Frushiin ilmoittautui yli 100 henkilöä ja lähes yhtä moni tuli paikalle ilmoittautumatta.

-Olen verrannut Frushia Nordic Business Forumiin. Siihen osallistui ensimmäisellä kerralla 80 henkilöä. Nyt se on kasvanut 7500 kävijän tapahtumaksi.

Mattila kuitenkin painottaa, ettei Frushin tarvitse kasvaa sellaiseksi kuin Nordic Business Forum. Tärkeintä on, että Frushin tavoite täyttyy, eli kiertotalouden eri toimijat luovat verkostoja ja alueelle syntyy uutta yritystoimintaa.

-Kun tapahtumaa järjestää Hamk, opiskelijat osallistuvat sekä järjestelyihin että tilaisuuteen. He saavat opintopisteitä ja näkevät, miten yritykset toimivat. Tapathuma on siis myös opetuksellisessa mielessä tärkeä.

 

Tapahtumaillan aikana tuli selväksi, että moni muukin Frushiin osallistunut näkee siinä potentiaalia.

Paljon kertoo jo se, että tapahtumaan osallistui tärkeitä toimijoita, kuten paikkakunnan kiertotalousyrittäjiä, Sitra ja Tekes. Tapahtumaa rahoittivat Forssan kaupunki, Hamk ja Hämeen liitto.

-Aika mahtavan tapahtuman me saimme aikaan siihen nähden, että lähdimme täysin nollatilanteesta. Loimme kaiken alusta vajaassa vuodessa, tapahtumaa järjestämässä ollut Sirpa Ojansuu Hamkista sanoo.

-Eikä markkinointiin ollut juuri aikaa, lisää Harri Mattila.

Järjestäjät ovat yhtä mieltä siitä, että Frush saa vielä jatkoa, ja tapahtuma tulee olemaan aiempaa näyttävämpi ja paremmin markkinoitu. Mihin muotoon tapahtuma sitten lopulta taipuu, onkin toinen kysymys.

-Alunperin oli ideana, että Frush säilyttää asiapitoisuuden, mutta ei se ole poissuljettua, että lähdemme Slush-linjalle ja otamme mukaan show-bisnestä, Mattila pohtii.

Frush jatkuu tänään torstaina Hamkin Forssan toimipisteessä.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic