Lounais-Häme Forssa

Frush tuplasi kävijämääränsä – Ensi vuonna tavoitteena kansainvälistyminen

Forssassa järjestettävä kiertotalouden start up -tapahtuma on kasvanut vauhdilla. Ensi vuonna tavoitteena on jälleen kaksinkertaistaa kävijämäärä ja saada tapahtumaan kansainvälisiä puhujia.
Frush järjestetään joka syksy Hämeen ammattikorkeakoulun Forssan pisteessä. Järjestäjien tavoitteena on kasvattaa tapahtumaa joka vuosi. Kuva: Tapio Tuomela
Frush järjestetään joka syksy Hämeen ammattikorkeakoulun Forssan pisteessä. Järjestäjien tavoitteena on kasvattaa tapahtumaa joka vuosi. Kuva: Tapio Tuomela

Yli tuhat kävijää, 70 puhujaa, 100 puheenvuoroa ja vierailijoita yli 30 maasta.

Tätä kaikkea oli torstaina päättynyt kiertotalouden start up -tapahtuma Frush.

Frush on järjestetty Hämeen ammattikorkeakoulun Forssan toimipisteessä vasta kolmena syksynä, mutta jokaisena vuonna tapahtuma on kasvanut silminnähden.

Kaksipäiväisessä tapahtumassa oli viime vuonna yhteensä 500 kävijää, ja tänä vuonna kävijämäärä tuplaantui. Frush on kerännyt joka vuosi yhä tunnetumpia puhujia ja saanut aiempaa enemmän valtakunnallista näkyvyyttä.

Tänä vuonna tapahtuma houkutteli tunnettujen suomalaisten yritysten perustajia kertomaan omia tarinoitaan. Ohjelmaa tarjottiin myös englanniksi.

Ensi vuodelle tapahtuman järjestäjät tavoittelevat jo selvästi vahvempaa kansainvälisyyttä.

Yhteistyötä Vancouverin kanssa?

Forssan yrityskehityksen toimitusjohtaja Maria Jokinen suunnittelee, että vuonna 2020 Frushiin saadaan puhumaan kansanvälisesti arvostettuja kiertotalouden asiantuntijoita. Jokisen haaveissa on kutsua paikalle esimerkiksi Vancouverin pormestari. Vancouver on tunnettu kiertotaloudestaan.

– Olisi hienoa tehdä yhteistyötä kiertotalouden maailman edelläkävijän kanssa jo ensi vuonna, Jokinen sanoo.

Lisäksi hän odottaa, että Frush jälleen tuplaa kävijämääränsä, eli rikkoo 2000 kävijän rajan.

– Meillä on tulevaisuudelle suuret odotukset. Ehkä Frushista saadaan vielä joskus vientituote siten kuin Slushista.

Riittävätkö Hamkin tilat?

Koska tapahtumalle odotetaan nopeaa kasvua, järjestäjät ovat alkaneet pohtia, käykö Hämeen ammattikorkeakoulu liian ahtaaksi tapahtuman järjestämiselle. Tila on sokkeloinen sekä pieni ja käytävillä oli tungosta aika-ajoin jo tänä vuonna.

Jokisen mukaan kävijät ovat kuitenkin kehuneet Hamkin miljöötä ja Frushin omaperäisyyttä. Toisin kuin monet suuret tapahtumat, Frsuh ei sijaitse suuressa hallissa, eivätkä siellä vilku laservalot. Tapahtuma on nähty omaleimaisena tilaisuutena historiallisessa miljöössä.

– Aiomme siis ensi vuonnakin järjestää Frushin Hamkin tiloissa. Tarvittaessa laajennamme tapahtumaan useampaan kerrokseen, Jokinen sanoo.

Verkostojen avulla kasvuun

Ensi vuoden Frushin valmisteleminen aloitetaan jo tänä syksynä, jotta kansainvälisiä puhujia on mahdollista saada paikalle. Muutenkin Frushin ohjelmaa aiotaan kehittää vuosi vuodelta laadukkaammaksi.

– Sekä Forssan Yrityskehityksellä että Hamkilla on laajat verkostot yrityksiin ja kiertotalouden toimijoihin. Olemme hyödyntäneet näitä verkostoja tehokkaasti ja tehneet saumatonta yhteistyötä. Juuri siksi olemme kasvaneet ja meillä on mahdollisuus kasvaa tulevaisuudessakin, Jokinen sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic