Lounais-Häme Forssan seutu

FSHKY tarjoaa bonuksia sosiaalityöntekijöille

Keinovalikoimassa rekrytointilisä, kertapalkkio ja kahden kuukauden palkallinen pro gradu -vapaa.
Sosiaalityöntekijöiden rekrytoiminen on vaikeaa koko maassa. Forssan seudulla kehitetään edelleen keinoja, miten paikat saataisiin täytettyä ja työntekijät pidettyä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Sosiaalityöntekijöiden rekrytoiminen on vaikeaa koko maassa. Forssan seudulla kehitetään edelleen keinoja, miten paikat saataisiin täytettyä ja työntekijät pidettyä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä jatkaa rekrytointilisällä, kertapalkkiolla ja kahden kuukauden palkallisella pro gradu -vapaalla uusien sosiaalityöntekijöiden rekrytointia ja pyrkii varmistamaan nykyisten työntekijöiden pysyvyyttä.

Kannustimia on käytetty jo parin vuoden ajan. Ne ovat herättäneet uusissa hakijoissa jonkin verran kiinnostusta ja kyselyjä. Palkallisen pro gradu -vapaan avulla useampi kuntayhtymän työntekijä on saanut suoritettua tutkintonsa loppuun.

 

Sosiaalityöntekijöiden rekrytointitilanne on kuitenkin seudulla edelleen haastava. Kannustimia tarvitaan edelleen, sillä avoinna oleviin vakansseihin ei välttämättä tule yhtäkään kelpoisuusehdot täyttävää hakemusta, ja siten täyttämättömiin vakansseihin joudutaan jatkuvasti hakemaan työntekijöitä.

FSHKY:n yhtymähallitus päätti, että ensi vuoden alusta alkaen kelpoisuuden täyttäville sosiaalityöntekijöille, perheneuvojille, vastaavalle kuraattorille, lastensuojelun päällikölle ja aikuissosiaalityön päällikölle maksetaan edelleen 200 euron rekrytointilisä kuukaudessa työvoiman pysyvyyden ja saatavuuden turvaamiseksi vuoden 2021 loppuun saakka.

Lisäksi näihin tehtäviin rekrytoitavalle maksetaan 12 kuukauden keskeytymättömän työssäolon jälkeen 2 000 euron kertapalkkio sitoutumisbonuksena ja seuraavan 12 kuukauden keskeytymättömän työssäolon jälkeen taas 2 000 euron kertapalkkio. Työssäoloajan pitää kertyä neljän vuoden aikana.

Kuntayhtymän työntekijöillä on lisäksi mahdollisuus saada kahden kuukauden mittainen palkallinen opintovapaa sosiaalityön opintoihin liittyvän pro gradu -tutkielman tekoa varten.

Rekrytointilisän, kertapalkkion ja palkallisen pro gradu -vapaan lisäksi on tarkoitus kehittää muita rekrytointia tukevia toimenpiteitä kuten sosiaalityön opintojen tukemista mentoroinnilla ja sosiaalityöntekijöiden perehdytyksen kehittämistä. FL

 

Luitko tämän: Valitsevatko sosiaalityöntekijät Forssan ja bonukset?

Fingerpori

comic

Näkoislehti

1.4.2020

Uusimmat