Lounais-Häme

FSHKY:n hallitus etsii vähintään 2 miljoonan euron säästöjä

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallitus etsi maanantai-iltapäivänä vähintään kahden miljoonan euron säästöjä. Koska hallituksen kokous päättyy vasta virka-ajan jälkeen, kuntayhtymä tulee tiedottamaan omistajakuntia ja henkilöstöä tiistaina.

FSHKY:n omistajakunnat ovat edellyttäneet, että ensi vuoden kuntamaksut pysyvät tämän vuoden tasolla.

Yhtymäjohtaja Juha Heino puhuu vähintään kahden miljoonan euron säästötavoitteesta. Lopullinen säästösumma voi olla jopa tätä suurempi.

Kuntayhtymän budjettivalmistelussa on laskettu, että FSHKY:n kustannukset olisivat nousemassa ensi vuonna yli kolmella miljoonalla eurolla.

-Selvää on, että palvelutaso tulee heikkenemään säästöjen myötä, Heino sanoo.

Lisähaasteita tuovat Heino mukaan Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin maksuosuudet, joita ei vielä pystytä varmuudella laskemaan. Kuntamaksujen on arvioitu kasvavan Forssan seudun osalta noin 1,4 miljoonaa euroa.

Neuvottelut sairaanhoitopiirin kanssa leikkaustoiminnan ja poliklinisen kirurgian välisestä työnjaosta ovat kesken. Ensi vuoden alussa terveydenhuoltolain leikkaustoimintaa rajoittavat säädökset astuvat voimaan, jolloin Forssan sairaalan leikkaustoiminta nykymuodossa supistuu merkittävästi.

FSHKY:n menot ovat vuositasolla noin 130 miljoonaa euroa ja kuntayhtymä työllistää Forssan seudulla yhteensä noin 1 300 henkilöä.

Tavoitteena on, että johtoryhmä valmistelee yhtymähallituksen maanantaina tekemän linjauksen pohjalta yhtymähallitukselle lopullisen säästöehdotuksen osana ensi vuoden talousarvioehdotusta. Yhtymähallituksen on määrä päättää säästöehdotuksesta seuraavassa kokousessaan 20. päivä marraskuuta.

Uusimmat

Fingerpori

comic