Lounais-Häme Forssan seutu, Salo

FSHKY:n yhtymäjohtaja Katariina Korhonen hakee Salon sote-johtajaksi – Taustalla ei dramatiikkaa

Kaarinassa asuva FSHKY:n yhtymäjohtaja perustelee hakua työmatkan lyhenemisellä ja mielenkiintoisella viralla.
Katariina Korhonen on toiminut Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän johtajana elokuusta 2018. Kuva: Tapio Tuomela
Katariina Korhonen on toiminut Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän johtajana elokuusta 2018. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymäjohtaja Katariina Korhonen on yksi 23:sta Salon sote-johtajaksi hakeneista. Kaarinassa asuva lääketieteen tohtori Korhonen on toiminut hykyn yhtymäjohtajana elokuusta 2018.

Salon virka on uusi ja se on osa huhtikuun alussa voimaan tulevaa organisaatiouudistusta. Korhonen perusteleekin hakuaan mielenkiintoisella uudella viralla. Hän kiistää, että olisi hakemassa Saloon Forssan seudun haastavan taloustilanteen takia.

– Haasteita riittää varmasti Salossakin, niitä ei pääse pakoon jos tulen valituksi, ja pidän haasteista, Korhonen sanoo.

Toinen syy hakuun on Korhosen mukaan työmatkan mahdollinen lyhentyminen.

Korhonen kuvailee aikaa FSHKY:ssä opettavaiseksi. Hän on saanut tehdä hykyssä kehittämistyöltä, josta sanoo pitävänsä.

– Työterveyshuolto oli ensimmäinen iso haasteeni hyvinvointikuntayhtymässä. Sisätautiosastojen yhdistäminen oli hieno asia. Yhteistyö Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kanssa on hyvällä tasolla, Korhonen toteaa.

Poliitikot ymmärtäväisiä

Yhtymähallituksen jäsenten keskuudessa Korhosen haku saa ymmärrystä. Ilkka Joenpalo sanoo, että nuorten ihmisten pitää hakea urallaan eteenpäin.

– Forssan seudulla kannalta on valitettavaa, jos hyvin työnsä hoitanut Korhonen valitaan Saloon. Hän on tehnyt jo pari budjettia ja tilinpäätöksen, kokonaisuus alkaa olla hallinnassa, Joenpalo näkee.

Myös Matti Alanko sanoo ymmärtävänsä, että Korhonen haluaisi puolittaa päivittäisen työmatkansa. Alanko arvelee, että taustalla saattaa olla muitakin syitä, kuten maakuntasoten karut puheet Forssan suuntaan.

– Meidän näkökulmasta Korhonen saisi jatkaa, Alanko sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic