Lounais-Häme

FVP nostaa sähkön siirtohintoja

Forssan Verkkopalvelut on nostamassa maaliskuun alusta sähkön siirtohintoja keskimäärin 5-8 prosentilla. Tavalliselle kotitalousasiakkaalle korotus merkitsee keskimäärin 2,45 euron lisälaskua ja sähkölämmitysasiakkaalla noin viiden euron lisälaskua kuukaudessa.

Edellisen kerran Forssan Verkkopalvelut nosti siirtohintoja vuonna 2011.

Toimitusjohtaja Ilkka Tolonen sanoo siirtohintoihin kohdistuvan korotuspaineita, koska kantaverkkoyhtiö Fingrid on nostanut omia maksujaan viime vuonna 14 prosenttia ja tänä vuonna seitsemän prosenttia.

Lisäksi siirtohinnassa kerätään sähköveroa, joka tilitetään suoraan valtiolle. Sähkövero on noussut vuonna 2014 kaikkiaan 12 prosenttia ja vuonna 2015 vielä 18 prosenttia.

Tolonen sanoo Forssan Verkkopalveluiden perimän siirtohinnan olevan kilpailukykyinen, kun sitä verrataan Forssan seudulla toimiviin muihin sähköverkkoyhtiöihin kuten Eleniaan ja Karunaan.

Forssan Verkkopalveluilla on toimialueellaan, johon kuuluu Forssa lukuun ottamatta Matkua ja Koijärveä, kaikkiaan noin 11000 asiakasta. Yhtiö siirtää sähköä tällä hetkellä noin 240 GWh:a vuodessa, kun ennen vuonna 2008 alkanutta laskusuhdannetta sähkön siirtomäärä oli 270 GWh:n tasossa. Sähkön käytön vähenemisessä näkyy erityisesti teollisuuden väheneminen Forssassa.

Hinnan korotuksella Forssan Verkkopalvelut laskuttaa laskennallisesti 300000-400000 euroa lisää vuodessa.

Sähköyhtiöillä on lakiin perustuva velvoite lisätä maakaapelointia toimialueellaan. Tänä vuonna Forssan Verkkopalvelut tulee investoimaan maakaapelointiin lähes 1,7 miljoonaa euroa.

Kaikkiaan Forssan Verkkopalvelut tilittää valtiolle yli 3,3 miljoonaa euroa sähköveroa ja Fingridille verkkomaksuja lähes miljoona euroa vuodessa. Forssan Verkkopalveluiden noin kuuden miljoonan euron liikevaihdossa ei ole mukana valtiolle maksettava sähköveron osuus. Liikevaihtoon on laskettu kuitenkin 800000 euroa urakoinnista. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti