Lounais-Häme Forssa

Gallup-menestys ei yllättänyt Forssassa vieraillutta Halla-ahoa – Perussuomalaiset haluaa olla eduskuntavaalien suurin puolue

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan puolueen minimitavoite eduskuntavaaleissa on kasvattaa nykyistä edustajamääräänsä. Varsinainen tavoite on yltää eduskunnan suurimmaksi puolueeksi.
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho esitteli kuulijoille puolueen vaaliteemoja Forssan Prismassa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Perussuomalaisten gallup-kannatuksen kasvu ei yllättänyt puolueen puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa.

Forssassa sunnuntaina vieraillut Halla-aho arvioi kasvun yhdeksi syyksi sitä, että eduskuntavaalien lähestyessä politiikkaa heräävät seuraamaan myös ne, joilla ei ole vakiintunutta puoluekantaa. Halla-ahon mukaan perussuomalaiset on lisännyt kannatustaan myös perinteisesti keskustaa tai kokoomusta äänestäneiden joukossa.

– Erityisesti kaupunkien ulkopuolella ja Pohjois-Suomessa tyytymättömyys kokoomukseen ja keskustaan on kasvanut. Yhtenä syynä tähän ovat Oulussa tapahtuneet seksuaalirikokset, Halla-aho sanoo.

Helsingin Sanomien teettämän tuoreen gallupin mukaan perussuomalaisia kannattaa 11,4 prosenttia suomalaisista. Nousua kuukautta aiemmin tehdystä kyselystä on 1,7 prosenttiyksikköä. Ylen kolmisen viikkoa sitten julkistaman kannatusmittauksen mukaan perussuomalaisia kannattaa 12 prosenttia suomalaisista ja kuukaudessa nousua oli tullut 1,8 prosenttiyksikköä.

Perussuomalaisilla on 17 kansanedustajaa. Halla-ahon mukaan puolueen minimitavoite huhtikuun eduskuntavaaleissa on kasvattaa nykyistä edustajamääräänsä, mutta varsinainen tavoite on kaiken aikaa ollut yltää eduskunnan suurimmaksi puolueeksi.

Hämeen vaalipiiristä puolueella on kaksi kansanedustajaa. Halla-ahon mukaan lähtökohdat eduskuntavaaleihin ovat Hämeen vaalipiirissä hyvät, sillä mittausten mukaan kannatus on Hämeessä 15 prosentin luokkaa eli korkeampi kuin koko maassa keskimäärin.

Halla-aho on huolissaan, että kyselyjen perusteella noin 40 prosenttia äänioikeutetuista on epätietoisia kannastaan ja viime eduskuntavaaleissa 30 prosenttia äänioikeutetuista jäi kotiin.

– Ihmisiä pitää muistuttaa ja aktivoida lähtemään äänestämään, koska näin he voivat vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin.

Perussuomalaisten kolmeksi tärkeimmäksi vaaliteemaksi Halla-aho nimeää maahanmuuttoasiat, julkisen talouden prioriteetit ja ilmastopolitiikan.

Halla-ahon mukaan Suomen valtion ensisijainen tehtävä on puolustaa ja edistää suomalaisten hyvinvointia, turvallisuutta, asumista, liikkumista ja oikeutta yrittää, tehdä työtä ja menestyä.

– On myös huolehdittava niistä, jotka eivät siihen itse kykene, kuten vanhuksista ja lapsista.

Halla-ahon mukaan ulkomaisen halpatyövoiman houkutteleminen Suomeen pitää torjua ja niin ikään on lopetettava julkisen rahan kippaaminen tehottomaan maahanmuuttajien kotouttamiseen.

Halla-aho sanoo työllisyysasteen kasvattamisen olevan tärkeä tavoite. Hänen mukaansa perussuomalaiset haluaa myös vähentää veroihin, liikkumiseen ja asumiseen meneviä kustannuksia, jotta ihmisille jäisi palkastaan enemmän käteen.

– Julkisten menojen leikkauksia on pakko tehdä, mutta karsintaa ei pidä tehdä juustohöylämenetelmällä.

Halla-aho toteaa perussuomalaisten olleen ainoa puolue, joka irtaantui syksyllä ilmastopoliittisesta linjauksesta.

– Kyse ei ole siitä, etteikö Suomen pitäisi tehdä ilmastoasioissa mitään vaan kyse on siitä, ettei Suomen pidä tehdä muiden osuutta. Perussuomalaisille ympäristöteko on, että tehtaanpiippu nousee Suomeen eikä Kiinaan, joka on ilmastoasioissa vapaamatkustaja, Halla-aho sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.5.2020

Fingerpori

comic