Lounais-Häme

Genovan siltaromahduksen uhriluku noussut 30:een

Rooma
14.08.2018, 18:34

Ulkomaat

Italian sisäministerin mukaan Genovan siltaromahduksessa on kuollut ainakin 30 ihmistä, uutisoi AFP. Uhrien joukossa on ainakin yksi lapsi.
Sillalla oli ainakin 30 autoa ja kolme rekkaa sen romahtaessa, kertovat viranomaiset. Pelastajat kertoivat aikaisemmin pelkäävänsä uhrilukujen kasvavan.
Carabinieri-poliisin mukaan useita autoja on jäänyt raunioiden alle. Neljä ihmistä on onnistettu saamaan raunioista elävinä.
Pelastustyöt jatkuvat edelleen.
1960-luvulla rakennettua siltaa on korjattu viimeksi vuonna 2016, kertoo Sky News. Romahtamiskohdalla silta on noin 50 metrin korkea.
Silta kulkee uutistoimisto Ansan mukaan muun muassa rautatielinjan, Polceverajoen ja ostoskeskusten ylitse. Viranomaisten mukaan suurin osa sillasta olisi romahtanut alhaalla kulkeville rautateille.
Italian liikenneministeri Danilo Toninelli kertoi olevansa matkalla turmapaikalle.
– Tämä näyttää valtavalta tragedialta, hän kirjoitti.
Alueella on ukkostanut ja satanut viime päivinä. Uutistoimisto Ansan haastattelemien silminnäkijöiden mukaan salama oli iskenyt siltaan ennen sen romahtamista.
Tapahtumapaikalta julkaistuista kuvista näkyy, miten silta katkeaa. Romahdus voi paikallisen poliisin mukaan johtua sillan rakenteissa olevista vioista.

Suurlähetystöllä ei matkustusilmoituksia Genovaan

Suomen Rooman-suurlähetystöstä kerrotaan, ettei matkustusilmoituksia Genovaan ole tehty. Suurlähettiläs Janne Taalas kertoo STT:lle, että tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö paikalla voisi olla suomalaisia.
– Se ei kerro, etteikö turisteja siellä voisi olla, Taalas sanoo.
Taalaan mukaan tie vie Italiasta Ranskaan. On mahdollista, että sillä on voinut olla turisteja Ranskan puolelta.
– Voisi kuvitella, että tämä tapahtuu juhannusaattona. Huomenna on Ferragosto, joka on täällä keskikesän juhla. Me saamme tietoa pikkaisen hitaammin kuin normaalisti, Taalas huomauttaa.

Liikenneviraston silta-asiantuntija: Italiassa romahtaneen sillan kaltaisia siltoja on Suomessa vähän

Suomessa on vähän Italiassa tänään romahtaneen sillan kaltaisia siltoja, sanoo Liikenneviraston silta-asiantuntija Heikki Lilja.
Liljan mukaan silloissa, joissa on paljon niveliä kuten Genovan Morandin sillassa näyttää olleen, saattaa liitososien pettäminen aiheuttaa äkillisen romahtamisen.
Suomessa sillat rakennetaan jatkuvina tukien yli, eli silloissa näkyy ensin taipumista, jos vaurioita alkaa syntyä, Lilja kertoo.

https://www.ansa.it/english/news/2018/08/14/lighting-hit-genoa-bridge-eye-witnesses_09b3702e-4891-43cb-bba5-70150edab658.html
https://www.bbc.com/news/world-europe-45183624
https://twitter.com/FoxNews/status/1029335732647866369

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti