Lounais-Häme

Leffa-arvio: Girl power!

Birds of Prey: (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (USA, 2020). ★★★ Ohjaus: Cathy Yan. Pääosissa: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead. K-16, kesto: 109 min. Bio-Kaari & Forssan Elävienkuvien Teatteri.
Naisenergiaa omiksi tarpeiksi ja vähän ylikin. Rooleissa Rosie Perez (vas.), Mary Elizabeth Winstead, Margot Robbie, Ella Jay Basco ja Jurnee Smollett-Bell.
Naisenergiaa omiksi tarpeiksi ja vähän ylikin. Rooleissa Rosie Perez (vas.), Mary Elizabeth Winstead, Margot Robbie, Ella Jay Basco ja Jurnee Smollett-Bell.

Jokerin jättämä Harley Quinn päätyy rappiolle ja sekaantuu Gothamin alamaailman valtataisteluun, jossa ei keinoja kaihdeta. Mutta eipä niitä kaihda Harleykaan.

Vuonna 2016 sai ensi-iltansa DC Comicsin anti-sankareista kertonut elokuva Suicide Squad. Varsin ristiriitaisen vastaanoton saanut toimintafantasia muistetaan eritoten Margot Robbien ns. täysillä tulkitsemasta, vähintäänkin umpihullusta Harley Quinnista, joka syystäkin saa nyt ihan oman soolonsa.

Cathy Yanin ohjaama, nimihirviöllä Birds of Prey: (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) siunattu ja hauskalla animaatiojaksolla aloittava toimintafantasia on täyttä tavaraa, vaahtosuisesti kaahaava, aikuisen seksikäs sarjakuvaseikkailu ja vaikka perustarinaltaan yksinkertainen, on se samalla viihdyttävä, värikäs, äänekäs ja hektinen vauhtiraina. Tarina rikkoo kronologiaa pomppien ajassa eestaas, mutta käytetty kikka ei sekään tunnu päälleliimatulta.

Luita katkovan ja kehoja ruhjovan väkivaltaista toimintaleffaa ei onneksi ole pakotettu katsojamäärien maksimoinnissa alempaan ikärajaan, vaan actionin annetaan täyttää ikäraja K-16 täydellä teholla.

Vaikka räävi ja röyhkeä, jalkoväliin potkiva meininki onkin rempseää, kokonaisuus kärsii oudosta rytmityksessä, jossa intensiiviset toimintajaksot ja pysähtyneet hetulatuokiot ja lätinät eivät täysin nivoudu toisiinsa.

Suurin velka esillepanossa ja esitystavassa on ilman muuta kilpailevan Marvelin Deadpoolille (2016), joka tulee mieleen paitsi visuaalisesti, myös sarkastisen kertojaäänen käytöstä.

Aina mainion Margot Robbien läsnäolo on viedä kaikilta muilta hapen ja tilan, mutta ainakin Ewan McGregorilla näyttää olleen hauskaa sadistisen pahiksensa kanssa.

Ei Birds of Preysta varmaankaan DC:n uutta lippulaivaa tule, mutta suhteellisen kivutta tehotyttöjen edesottamuksia seuraa.

Asiasanat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic