Lounais-Häme

Golfkausi alkamassa Ypäjällä

 

Golfkausi Etelä-Suomessa on jo pyörähtänyt muutamalla kentällä käyntiin ja Ypäjälläkin päästään pelaamaan kohta. Ypäjä Golf oy:n toimitusjohtaja ja kenttämestari Perttu Jaakkola kertoo, että tavoitteena on avata kenttä pelaajille pääsiäisenä, joko perjantaina 14. tai lauantaina 15. huhtikuuta.

-Kenttä kestää pelaamisen pääsiäisenä. Avaaminen on kiinni olosuhteista. Jos ilma on sellainen, että ihmiset viihtyvät ulkona, avaamme pääsiäisenä. Muussa tapauksessa avaamme ilman säässä tapahtuvia yllättäviä muutoksia perjantaina 21. huhtikuuta, Jaakkola kertoo.

Jos kenttä avataan pääsiäiseksi, se on Jaakkolan mukaan aikaisin avausajankohta Loimijoki Golfin historiassa. Viime vuosina kenttä on avattu vapun tienoilla. Harjoitusalue on tarkoitus avata tulevana tiistaina, viimeistään ensi viikon aikana.

Jaakkola kertoo menneen talven olleen kentänhoidon näkökulmasta pahin koskaan, mutta lopputulemaa hän kuvailee hyväksi. Ilman ihmeellisiä takapakkeja hän lupaa kentän olevan tulevana kesänä kunnoltaan samaa tasoa kuin viime vuonna, jolloin kentän kuntoa kehuttiin laajalti.

Erityisen hankalaksi talven teki lämpötilan sahaaminen plus- ja miinus-asteiden välillä. Ensimmäinen jääkansi kentälle muodostui itsenäisyyspäivänä, mutta se suli jouluna pois. Pysyvä jääkansi kentälle muodostui tammikuun toisella viikolla.

-Meidät pelasti aikainen kevät. Jääkansi golfkentällä on kuin muovipussi ihmisen päässä. Jääkansi muodostaa kaasuja, jotka tappavat nurmen kasvun. Nurmi kestää jääkantta 100 päivää, Jaakkola toteaa.

Kenttää seurattiin talven aikana päivittäin. Hiekoitus saatiin päätökseen viime viikolla. Kentälle tuotiin Jaakkolan mukaan hiekkaa 51 kasettikuormaa eli 1500 kuutiota.

Lähiaikoina kentänhoitajat panostavat yleisilmeen ja reuna-alueiden siivoukseen, mutta 60 hehtaarin alueella 2-3 miehen voimin ei hetkessä isoja muutoksia saada aikaan.

Ypäjä Golfin toiminnanjohtaja Hanna Lilja odottaa tulevaa pelikesää innoissaan. Erityisesti Liljan mieltä lämmittää Loimijoki Golfin runsas kiinnostus vieraspelaajien keskuudessa.

-Meillä järjestetyt isot kilpailut ovat olleet tärkeä mainoskanava, minkä ansiosta saamme uusia pelaajia tutustumaan kenttäämme. Vieraspelaajien yleisen ensireaktio on ollut aito hämmästys ja ihastus kenttään. Huhu on kiertänyt pelaajien keskuudessa, sillä viime vuonna vieraspelaajiemme määrä kasvoi 14 prosentilla ja tällä kesälle ennakkovarauksia on tehty ympäri Suomea enemmän kuin koskaan, Lilja kehuu ja vakuuttaa samalla, että kotipelaajille löytyy silti kentältä tilaa yhtä hyvin kuin ennenkin.

Tänä vuonna Ypäjällä pelataan muun muassa karavaanareiden SM-kilpailut, matalan kynnyksen juniorikiertueen Future Tourin osakilpailu, 60 vuotta täyttäneiden M60 tour sekä Suomi100-scramble.

-Se on osa Suomi100-juhlavuotta ja toteutetaan yhdessä 140-vuotiaan Ypäjän kunnan kanssa. Kilpailu järjestetään yhtä aikaa Finnderbyn kanssa ja uskon sen tekevän tunnetuksi paitsi meidän kenttää, myös Ypäjän kuntaa, Lilja näkee.

Alle 18-vuotiaat pelasivat viime kaudella Loimijoki Golfissa ilmaiseksi. Tänä vuonna ilmaispelaaminen on laajennettu koskemaan 1996 ja myöhemmin syntyneitä. He pääsevät kiertämään Ypäjän kenttää junioriaktiivimaksun hinnalla, joka on 94,50 euroa. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic