Lounais-Häme

Golfkausi käynnistyy Ypäjällä ensi viikolla

Ypäjällä pelataan golfia aiemmin kuin koskaan ennen kentän lähes 30-vuotisen olemassaolon aikana. Vaikka kevät on monilta osin etelässä muutaman viikon myöhässä, Loimijoki Golfin kenttä avautuu ensi viikon perjantaina 20. huhtikuuta.

-Koskaan aiemmin emme ole päässeet avaamaan kenttää pelaamiselle näin aikaisin, vahvistaa Ypäjä Golf oy:n toimitusjohtaja ja kenttämestari Perttu Jaakkola.

Syinä varhaiseen avaamisajankohtaan ovat lopulta suotuisasti sujunut talvi ja oikea-aikaiset kentän hoitotoimenpiteet.

-Talvi oli vähäluminen ja onnistuimme hiekanlevityksessä hyvään aikaan. Aloitimme hiekoituksen kaksi ja puoli viikkoa sitten, jolloin kentällä ei näkynyt lumivapaata aluetta. Nyt lunta ei väylillä enää ole ja vähätkin jäljellä olevat lumet sulavat ensi perjantaihin mennessä, Jaakkola kertoo.

 

Golfkentällä pelättiin jääpoltetta, joka olisi hidastanut ruohon kasvua, mutta sellaista ei tullut, vaan maa pääsi niin sanotusti hengittämään jääkannen alla. Oikea ratkaisu oli myös olla poistamatta lunta kentältä.

-Kenttä on ensi perjantaina hyväkuntoinen kevätkenttä, jota pitää sääennusteiden pitäessä kastella jo ensi viikolla. Väylät ovat tasaisia ja pallo rullaa hyvin. Tänä keväänä olemme joutuneet hiekoittamaan kenttää aiempaa vähemmän, eikä kenttää tarvitse jatkossakaan hiekoittaa rajusti, koska rästihiekoitukset on tehty. Bunkkereissa on vielä vettä, mutta sekin saadaan avajaispäiväksi pumpattua pois.

-Jos kesästä tulee normaali, Ypäjällä pelataan kesällä paremmissa olosuhteissa kuin koskaan ennen, Jaakkola lupaa.

Samaan hengenvetoon Jaakkola lupaa, että viime vuonna ongelmia aiheuttaneet muutamien reikien viheriöt saadaan tulevaksi kesäksi priimakuntoon.

-Meillä on heinälaatuna luhtarölli, jonka siemeniä ei ollut viime vuonna saatavilla mistään, siksi emme voineet kylvää sitä haluamallamme tavalle. Nyt saimme siementä 50 kiloa, mikä riittää kahdeksi vuodeksi. Tällä saamme poistettua muutamat viime syksyltä jääneet ongelmakohdat, eikä uusia ole ilmentynyt. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti