Lounais-Häme Ypäjä

Golfkausi käyntiin pitkäperjantaina Ypäjällä

Loimijoki Golfin toiminnanjohtaja Hanna Lilja löi vuosi sitten ensimmäisiä lyöntejä näihin aikoihin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Loimijoki Golfin toiminnanjohtaja Hanna Lilja löi vuosi sitten ensimmäisiä lyöntejä näihin aikoihin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Golfkausi käynnistyy Lounais-Hämeessä virallisesti pitkäperjantaina, kun Loimijoki Golfin kenttä Ypäjällä avautuu.

Pitkäperjantain avaus osuu samoihin aikoihin viime vuoden startin kanssa. Tai jos tarkkoja ollaan, avaus tapahtuu nyt päivää aiemmin, mikä on Ypäjän kentän 27-vuotisen historian aikaisin kauden aloitusajankohta.

– Pääsemme aloittamaan noin viikon normaalia aiemmin, toteaa Loimijoki Golfin toimitusjohtaja ja kenttämestari Perttu Jaakkola.

– Kenttä on talvehtinut mukavasti, joten talvi oli siinä mielessä normaali. Kenttäalueella on joissakin varjokohdissa vielä vähän lunta, mutta näillä lämpötiloilla se sulaa nopeasti pois. Yöpakkaset ovat vielä kurittaneet kenttää, mutta muutaman viikon kuluttua varmasti jo vihertää, Jaakkola arvioi.

Kentän range eli harjoituslyöntialue avattiin viime viikonloppuna. Torstaina kentällä pidetään perinteisesti avauspäivää edeltävät siivoustalkoot.

Lue lisää Ypäjän golfkulttuurista

Lisää reikiä työn alla

Loimijoki Golfille saattaa valmistua tänä vuonna toinenkin kenttä, kun toissa syksynä aloitetun par 3 -kentän työt etenevät.

– Toiveissa on saada kenttä syksyllä käyttöön, mutta se riippuu myös kesän keleistä. Ensi vuonna sinne pääsee joka tapauksessa pelaamaan, Jaakkola sanoo.

Par 3 -kenttää voi nimittää eräänlaiseksi sisäänvetotuotteeksi. Parin hehtaarin alueelle tulevalla kentällä on yhdeksän 50-100 metrin pituista väylää.

– Se on harjoituskenttä, joka sopii esimerkiksi tekniikkaharjoitteluun. Se on mainio myös lapsiperheille tai pelaajalle, jolla on vain tunti aikaa pelata. Kentälle pääsee ilman green cardia, joten se sopii myös lajiin tutustuville, Jaakkola mainostaa.

Aivan klubitalon nurkalta lähtevälle par 3 -kentälle tulee golfreikien lisäksi myös frisbeegolfin korit, joten samassa ryhmässä osa voi lyödä palloa ja osa heittää frisbeetä.

Ypäjällä pelattiin viime vuonna noin 17 000 kierrosta. Lukema oli noin 500 kierrosta edellisvuotta pienempi. Pitkä hellekausi verotti pelaajien määrää Ypäjälläkin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic