Lounais-Häme

Google sulkee flopanneen yhteisöpalvelunsa tietoturvaongelmien takia

San Fransisco
09.10.2018, 07:42

Ulkomaat

Hakukoneyhtiö Google on ilmoittanut sulkevansa pahasti flopanneen yhteisöpalvelunsa kuluttajilta sen jälkeen, kun palvelua koskenut tietoturvapuute tuli ilmi. Google+-palvelussa ollut heikkous mahdollisti sen, että jopa 500 000 käyttäjäprofiilin tietoja on voinut paljastua ulkopuolisille. Google kertoo korjanneensa ongelman ja lisää, että sen tietojen mukaan heikkoutta ei ole käytetty hyväksi.
Washington Post huomauttaa, että monilla Gmailin käyttäjillä saattaa olla Google+-profiili, koska sen välttäminen oli yhteen aikaan vaikeaa tai lähes mahdotonta Gmail-tiliä luodessa. Lehti on julkaissut jutussaan ohjeet, kuinka profiilin voi poistaa.
Vuonna 2011 lanseerattu Google+ oli tarkoitettu Fac
ebookin kilpailijaksi, mutta sen käyttö on jäänyt kauas sosiaalisen median jättiläisen suosiosta. Palvelua on kuvattu Googlen suurimmaksi epäonnistumiseksi. Yhtiön tiedottajan mukaan syynä sulkemiseen ovat paitsi vaikeudet ylläpitää laadukasta palvelua myös vähäiset käyttäjämäärät.
Wall Street Journalin mukaan Google on tiennyt haavoittuvuudesta jo maaliskuusta lähtien, mutta ei kertonut siitä. Yhtiössä pelättiin, että tapaus vertautuisi Facebookin tietovuotoskandaaliin, jossa kymmenien miljoonien käyttäjien tiedot olivat päätyneet data-analytiikkayhtiö Cambridge Analytican käsiin. Cambridge Analytica hyödynsi tietoja Donald Trumpin presidentinvaalikampanjassa 2016.

https://www.washingtonpost.com/technology/2018/10/08/laughing-google-bug-youre-making-big-mistake/?utm_term=.ff95d78685d1
https://www.washingtonpost.com/technology/2018/10/08/how-delete-your-google-account/?utm_term=.cc3521b80a4a
https://www.wsj.com/articles/google-exposed-user-data-feared-repercussions-of-disclosing-to-public-1539017194

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti