Lounais-Häme

Göteborgin seudun ampumisessa haavoittuneita voi paljastua lisää - juhlaväen määrä yhä arvoitus

Tukholma
04.11.2018, 14:15

Ulkomaat

Ruotsissa sairaalahoitoon on hakeutunut jo kahdeksas mies, jonka uskotaan liittyvän lauantai-iltaiseen ampumiseen Göteborgin lähistöllä Mölnlyckessä. Mies hakeutui vammojensa vuoksi hoitoon toisella paikkakunnalla.
– Meillä on ollut seitsemän henkilöä hoidossa Göteborgissa ja yksi hoidossa toisessa alueen sairaalassa, poliisin tiedottaja Stefan Gustafsson kertoo STT:lle.
Gustafssonin mukaan kaikki tapaukseen yhdistetyt ovat miehiä. Hänen mukaansa ampumisen yhteydessä vahingoittuneita voi olla lisää.
Tapaus sattui Mölnlyckessä sijaitsevalla teollisuusalueella pidetyissä juhlissa.
– Emme tiedä vielä, montako ihmistä juhliin osallistui, Gustafsson sanoo.
Kahdeksasta sairaalahoitoon päätyneestä pahoinpideltyjä on kaksi ja muilla on ampumavammoja. Myös viimeisimpänä sairaalaan hakeutuneella miehellä uskotaan Gustafssonin mukaan olevan ampumavammoja.
Yhden ammutuksi tulleen miehen tila on uutistoimisto TT:n mukaan vakava ja yksi on päässyt sairaalasta.

Kiinniottoja voi tulla lisää

Göteborgs-Postenin mukaan Mölnlycken teollisuusalueella on Helvetin enkelien kerhotila. Lehden mukaan ainakin osa ampumisessa haavoittuneista olisi Helvetin enkeleitä. Gustafsson ei vahvista tietoa STT:lle, vaikka myöntää, että joitain viitteitä Helvetin enkelien osallisuudesta on olemassa. Yhteyksiä esimerkiksi huumeisiin Gustafsson ei kommentoi.
– Emme ole vielä saaneet kaikkia vastauksia, Gustafsson sanoo.
Poliisi on ottanut tapaukseen liittyen kiinni 13 henkilöä, ja kiinniottoja voi tulla vielä lisääkin. TT:n mukaan pidätetyt ovat 25-50-vuotiaita.
– Rikosnimikkeitä ovat murhan yritys ja pahoinpitely, Gustafsson kertoo.
Poliisi on edelleen vaitonainen tapauksen taustoista ja motiivista. Teollisuusalue on yhä eristetty teknisen tutkinnan vuoksi.

http://www.gp.se/nyheter/göteborg/sju-till-sjukhus-efter-skottlossning-1.10355222

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti