Lounais-Häme

Grahn-Laasonen jätti kirjallisen kysymyksen Evon tiedekansallispuiston perustamisesta

Forssalainen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen (kok.) on huolissaan ongelmaperheiden lasten pärjäämisestä. Kuva: Esko Tuovinen
Forssalainen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen (kok.) toteaa, että kieliohjelmalla voisi taistella yhteiskunnan sisäänpäin kääntymistä vastaan. Arkistokuva: Esko Tuovinen

Kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen (kok.) on jättänyt ympäristöministeri Krista Mikkoselle (vihr.) kirjallisen kysymyksen Evon retkeilyalueelle suunnitellut maailman ensimmäisen tiedekansallispuiston perustamisesta.

Grahn-Laasonen kysyy, aikooko hallitus edistää ympäristö-, tiede- ja matkailuhanketta ja onko hallitus valmis myöntämään puiston perustamiselle rahoituksen.

Esitys maailman ensimmäisestä tiedekansallispuistosta on saanut laajaa tukea sekä ympäristöjärjestöiltä sekä tutkijoilta. Forssan Lehti kertoi asiasta ensimmäisenä tiistaina 26. toukokuuta.

– Evon tiedekansallispuisto täydentäisi Kanta-Hämeen kansallispuistoverkostoa ja vahvistaisi koko alueen luontomatkailua ja taloutta. Kansallispuistojen kävijämäärät ovat olleet viime vuosina huimassa kasvussa. Ihmiset tahtovat liikkua luonnossa, lähimatkailu on tulevaisuuden trendi, ja ainutlaatuinen luonto on Hämeelle vahvuus, jonka arvoa emme vielä aivan ymmärräkään, Grahn-Laasonen toteaa tiedotteessa.

Grahn-Laasosen mukaan Evon tiedekansallispuistolla olisi merkittäviä positiivisia vaikutuksia koko Hämeelle ja suuremmassa mittakaavassa myös koko Suomelle.

– Nyt tarvitaan hallitukselta vain poliittista tahtoa, jotta tämä hieno hanke saadaan vietyä maaliin saakka.

Grahn-Laasonen pitää tärkeänä, että myös maakunnan jo olemassa olevien kansallispuistojen Torronsuon ja Liesjärven kansallispuistojen rahoitusta vahvistetaan, jotta palvelutasoa voidaan parantaa kävijämäärien moninkertaistuttua lyhyessä ajassa.

– Hämeen ainutlaatuiset luontokohteet tukevat toisiaan, eivät kilpaile. Markkinointiponnisteluissa yhteistyö on tärkeää. FL

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic