Lounais-Häme

Grahn-Laasonen ollut tuhat päivää ministerinä

Forssalainen opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) on tänään ollut ministerinä yhteensä tuhat päivää. Hän kaipaa poliittiseen kulttuuriin enemmän vakautta populismin ja valefaktojen sijaan. Opetusministerinä Grahn-Laasonen on pitäytynyt tiukasti hallitusohjelman toteuttamiseen

Hän kuvaa, että lähes hänen ministeriuransa ajan, joka alkoi Alexander Stubbin hallituksen ympäristöministerinä syyskuussa 2014, Suomen taloutta ovat värittäneet vaikeat ajat, jotka vasta nyt ovat hellittämässä.

-Ajat ovat olleet kovat ja säästöjä on jouduttu tekemään neljä miljardia euroa. Säästöt ovat koskeneet myös omaa hallinnonalaani, Grahn-Laasonen sanoo.

Grahn-Laasonen sanoo tällä vaalikaudella uudistettavan koko koulutuksen kenttä. Ammatillisen koulutuksen reformi on tulossa eduskuntaan hyväksyttäväksi ensi viikolla. Seuraavaksi ollaan uudistamassa lukio-opetusta. Varhaiskasvatus on saamassa myös oman tiekarttansa. Myös opettajakoulutusta ja peruskouluja ollaan uudistamassa.

Grahn-Laasonen toteaa lisäksi olevansa nykyisessä hallituksessa jo kokeneimpia ministereitä. Kun perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula jättää ensi kuussa ministeripestinsä, Grahn-Laasonen on neljänneksi pisimpään ministerinä ollut Paula Risikon (kok.), Anu Vehviläisen (kesk.) Petteri Orpon (kok.) jälkeen.

Uusimmat

Fingerpori

comic