Lounais-Häme Forssa

Grahn-Laasonen jatkaa kolmannelle kaudelle - Kuvailee kokoomuksen tulosta voitoksi

Forssalaisen Sanni Grahn-Laasonen juhli tukijoukkoineen ennakkoäänteen tulosta. Henkilökohtainen läpimeno näytti alkuillasta varmalta.
Sanni Grahn-Laasonen jatkaa kolmannen kauden kansanedustajana.

Forssalainen kansanedustaja, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) myönsi ennen ennakkoäänten julkistamista, että vaalien tulos jännittää. Näin siitäkin huolimatta, että Grahn-Laasosen läpimenoa pidettiin jo ennakkoon lähes varmana. Ja näinhän siinä lopulta kävi. Grahn-Laasonen oli kokoomuksen ääniharava Hämeen vaalipiirissä. Hän sai 7 420 ääntä, vain hieman vähemmän kuin viime eduskuntavaaleissa.

– Näissä vaaleissa jännityksen ero on se, että jännitin sekä itseni että puolueeni puolesta. Jännitin myös Suomen tulevaisuuden kannalta ja sitä, millainen hallitus tähän maahan syntyy. Kahdeksan vuotta sitten olin tuntematon ehdokas ja tulin pienestä kaupungista, jossa kokoomuksen kannatus oli alhaista. Silloin jännitin lähinnä omaa tulostani, Grahn-Laasonen vertailee.

Grahn-Laasonen totesi olevansa tyytyväinen sekä omaan että puolueensa äänisaaliiseen.

– Lähdin vaaleihin nöyrin mielin, eikä minulla ollut äänimäärätavoitetta. Olemme olleet hallitusvastuussa ja olen itsekin saanut perusteltuakin kritiikkiä vaikeista päätöksistä. Äänimäärämme osoittaa, että Suomen kansa hyväksyy säästöpolitiikan, kun tilanne vaatii ja se tehdään perustellusti. Itse olin pyrkinyt olemaan lupaamatta asioita, joita en varmuudella voi pitää. Oma äänimääräni vetää nöyräksi ja kiitolliseksi, kiitän luottamuksesta.

– Puolueen saama lisäpaikka on hyvä tulos ja vaalivoitto. Lämmittää mieltä, että tuloksemme oli gallupeja parempi.  Jatkamme työtä vastuullisen politiikan linjalla ja nostamme Suomen velkakuopasta.

Grahn-Laasonen kiitteli vuolaasti tukijoukkojaan.

– Olen ikikiitollinen kampanjassani mukana olleille ihmisille ja äänestäjilleni. Teimme upeaa työtä ja vedimme hienon kampanjan ympäri vaalipiirin.

 

Lue myös: Kokoomuksen valvojaisissa riemu laimeni illan edetessä – “Emme ole menossa into piukassa Rinteen hallitukseen”

 

Vaalien alla on käyty paikoin kovaakin kampanjaa ja puolueet ovat julkisuudessa nokitelleet toinen toisiaan. Grahn-Laasonen ei usko, että tämä vaikuttaisi tuleviin hallitusneuvotteluihin. Sen hän myöntää, että neuvotteluista tulee vaikeat, käydään ne kenen tahansa johdolla.

– Meillä on vakiintunut kulttuuri, että vaalitulosta kunnioitetaan ja lähtökohtaisesti suurimman puolueen puheenjohtaja eli tässsä tapauksessa Antti Rinne aloittaa hallitusneuvottelut. Vaalien alla käyty kampanja tuskin jättää haavoja, vaan puolueet istuvat yhteisiin pöytiin. Mutta yksikään puolue ei saanut vahvaa mandaattia. On ennenaikaista spekuloida, millaisen hallituksen Suomi saa.

– Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu myös, että ketään ei suljeta hallitusneuvotteluista pois, vaan tunnusteluja käydään kaikkien kanssa. Ohjelmasta on päästävä sopuun, mutta tässä vaiheessa kaikki on auki. Kokoomus on mukana hallitusneuvotteluissa, mutta hinnalla millä tahansa emme hallitukseen lähde. SDP:n on palattava realismiin ja myös Antti Rinteen on katsottava taloutta isossa kuvassa vastuullisesti. Verotaakkaa ei voi kasvattaa kohtuuttomasti, kokoomuksen varapuheenjohtaja toteeaa.

Kaisa Lepolan jääminen viime hetkillä varakansanedustajaksi harmittaa Grahn-Laasosta. Ainoaksi forssalaiseksi kansanedustajaksi jäänyt Grahn-Laasonen kertoo seuranneensa ääntenlaskennan kehittymistä ja Lepolan tilannetta illan ajan Helsingissä.

– Olisin kovasti toivonut, että Kaisa olisi tullut valituksi. Nyt minun vastuulleni jää yksin pitää huolta, että Lounais-Hämeen ääni kuuluu. Kaikki lounaishämäläiset voivat puoluekantaan katsomatta kääntyä seutumme asioissa puoleeni.  FL

 

Lue myös: Tällainen on torjuntavoiton ottanut Petteri Orpo: Kompromisseja hakeva tasainen ja tyyni perheenisä ja kalamies

 

EDIT: Juttua muokattu kauttaaltaan 15.4. klo 0.47.

EDIT: Lisätty Grahn-Laasosen kommentit Lepolan jäämisestä varasijalle klo 1.05.

 

Uusimmat

Näkoislehti

31.5.2020

Fingerpori

comic