Lounais-Häme

Granroth myös Ypäjällä GP-voittoon

Susanna Granroth ja tamma Anatevka uusivat esteratsastuksen kotimaisen GP-sarjan voiton sunnuntaina Ypäjä Grand Prix’ssä.

Granroth voitti GP-sarjan ensimmäisen osakilpailun toukokuun alussa Järvenpäässä ja jatkoi nyt siis voittosarjaansa.

Ensimmäisen kierroksen 34 ratsukosta kahdeksan teki nollaradan. Granroth oli heistä nopein ja pääsi näin kymmenen ratsukon toiselle radalle viimeisenä.

Ennen Granrothia vain Ypäjän Ratsastajien Jukka Rantanen teki nollan ja nopean sellaisen toisellakin radalla. Granrothin piti näin voittaakseen ratsastaa vauhdikkaasti sekä puhtaasti ja sen hän tekikin. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Rantaseen tuli lähes neljä sekuntia.

– Pojat pistivät nopeilla radoillaan minulle paineita, joten lähdin tavoittelemaan nopeata aikaa, joka oli ainoa vie voittoon, Granroth totesi.

Korpilahdella asuva Granroth on ammattiratsastaja, joka työskentelee ja valmentautuu maan kärkiratsastajiin lukeutuvan Sanna Backlundin tallilla Janakkalassa. Granroth myös edustaa Backlundin perustamaa Hattel Riders -seuraa.

Granroth on kilpaillut 11-vuotiaan Anatevkan kanssa vasta tämän vuoden.

– Sain hevosen helmikuussa Hollannista Suomeen.

Ratsukko hankki menestystä jo Hollannissa sekä Suomessa hallikisoissa, toukokuussa kansainvälisissä kilpailuissa Norjassa ja nyt kotimaan GP-sarjassa kahden ensimmäisen osakilpailun voitolla.

Ypäjällä tallia pitävällä kokeneella Jukka Rantasellakin on alla melko uusi hevonen, 9-vuotias ruuna Canaz, jonka kanssa yhteistyötä on takana vasta runsaan vuoden verran.

– Se hyppää oikeastaan vasta nyt 140-senttisiä esteitä ja on hieno nähdä, että sen kapasiteetti riittää tälle tasolle ja varmasti vielä korkeammallekin, Rantanen sanoi.

Kärkikaksikon tuplanollien takana kolmannen sijan vei toisen radan yhdellä pudotuksella renkolainen Petri Korhonen Ingliston Wickerillä.

GP-sarjan kärkeen tuli uusia ratsukoita niin, että ensimmäisen osakilpailun kärkikymmeniköstä vain kolme pääsi Ypäjälläkin kymmenen joukkoon. Yksi heistä oli Ypäjän Ratsastajien Linda Palin Tricolorella. Ensimmäisen osakilpailun kuudennen sijan jatkeeksi tuli nyt seitsemäs sija ensimmäisen radan yhden pudotuksen rasitteella.

GP-sarjassa on jäljellä kolme osakilpailua Tampereella, Salossa ja Hangossa sekä finaali syyskuussa Helsingissä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic