Lounais-Häme

Granrothille kaksoisvoitto GP-sarjassa

Janakkalalaista Hattel Ridersia edustava Susanna Granroth on uusimassa viimevuotista esteratsastuksen gp-sarjan voittoaan.

Granroth otti eilen Ypäjän Finnderbyn pääluokkana ratsastetussa gp-sarjan kolmannessa osakilpailussa kaksoisvoiton ja vahvisti kokonaiskilpailun pistejohtoaan.

Granroth otti voiton 12-vuotiaalla Anatevka-tammalla, jolla hän voitti viime vuonna viidestä gp-osakilpailusta neljä ja samalla kokonaiskilpailun.

Gp-osakilpailun ensimmäisellä kierroksella nähtiin kolme nollarataa, joista Granroth teki kaksi Anatevkalla sekä 12-vuotiaalla tammalla Baccaralla. Kolmannen nollan hyppäsi Anne Penttinen-Kemppi Rebecalla.

Toiselle kierrokselle esteitä vähennettiin, mutta rimat nostettiin 150 senttiin. Finaaliradan ainoan nollan teki Granrothin seuratoveri ja työnantaja Sanna Backlund Wilhelmiinalla. Ensimmäisen radan kahdeksan virhepistettä jättivät ratsutallia pitävän Backlundin neljänneksi.

Myös Penttinen-Kempin yhteistulos painui kahdeksaan toisen radan kahdella pudotuksella. Yhteispisteissä Backlund ja Penttinen-Kemppi ovat tasapisteissä kakkosina.

Granroth teki toisella radalla yhden virheen molemmilla hevosillaan, joista Anatevka oli runsaan sekunnin nopeampi.

– Lähdin toiselle kierrokselle ajatuksena ripeä nolla molemmilla hevosilla. Radat eivät menneet ihan suunnitelman mukaan, kun molemmat saivat pudotuksen, mutta onneksi tulokset riittivät kärkeen, Granroth totesi.

Ratsuttajana Backlundin tallissa työskentelevä 25-vuotias Granroth kilpailee seuraavaksi Anatevakalla PM-kisoissa.

Ypäjän Ratsastajia edustava Linda Palin sijoittui Tricolore-tammallaan kotikisassa kuudenneksi ensimmäisen radan kahdella ja toisen radan yhdellä virheellä. Gp-kilpailun yhteispisteittä Palin on hyvissä asemissa neljäntenä.

Finnderbyn nimikkoluokassa ei nähty suurta ratsastusjuhlaa, kun nyt jo 44. kertaa järjestettyyn derbyluokkaan osallistui vain viisi ratsukkoa. Näistä ainoan virheettömän radan teki Tampereen Ratsastusseuran Sari Lunden 12-vuotiaalla tammallaan Lasdiema.

Lunden kirkasti derbyn toissa vuoden kakkossijan nyt voitoksi.

– Derby on perinteinen ja haastava kilpailu. Siihen osallistumisessa on ihan erilainen fiilis ja voittaminenkin tuntuu erilaiselta, Lunden kuvaili.

– Tämä kilpailu poikkeaa niin paljon muista estekisoista, että kilpailijat tuntuvat sen vuoksi karttavan sitä. Rata on pitkä ja esteetkin aivan eri näköisiä kuin tavallisiin hyppyesteisiin tottuneille. Jo pelkästään nurmipinta tekee kilpailusta erilaisen, pohti Lunden, joka kuittasi derbyvoitosta 2000 euron palkinnon.

Uusimmat

Fingerpori

comic