Lounais-Häme

Griezmann odottaa jo kotimaassaan pidettäviä juhlia

Moskova
15.07.2018, 23:06

Urheilu-uutiset

Jalkapallohyökkääjä Antoine Griezmann oli 7-vuotias, kun Ranska voitti jalkapallomaailmanmestaruuden vuonna 1998. Nyt hän johdatti maansa historian toiseen maailmanmestaruuteen.
Loppuottelussa Kroatiaa vastaan Griezmannin vapaapotkun seurauksena syntyi 1-0-johtomaali ja hän viimeisteli 2-1-maalin rangaistuspilkulta. Ranska kukisti Kroatian 4-2.
– Saavutimme jotain uskomatonsa. Teimme historiaa ja tulemme nauttimaan siitä. Tapaamme perheemme ja lähdemme juhlimaan. Huomenna Ranskassa tulee olemaan sama homma. Tulemme juhlimaan ranskalaisten kanssa, Griezmann kommentoi Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan haastattelussa.
Griezmann arveli tahdin koventuvan ennen pudotuspelejä. Hän teki alkulohkossa yhden maalin. Pudotuspeleissä hän viimeisteli kolmesti.
Ranskalaishyökkääjä voitti EM-kilpailujen maalikuninkuuden kaksi vuotta sitten. Tuolloinkin hän kiristi tahtiaan pudotuspeleissä. Joukkueena matka päättyi loppuottelutappioon Portugalille.
Nyt Ranska oli valmis jättipottiin, ja Griezmann oli jälleen yksi arkkitehdeista. Päävalmentaja Didier Deschampsin luotsaama joukkue keskittyi pelaamiseen. Joukkue välttyi sisäisiltä kriiseiltä, jotka värittivät Ranskan MM-taipaletta esimerkiksi vuonna 2010.
– Ei tätä vielä tajua. Olen ylpeä joukkueestamme: pelaajista, johtoryhmästä, teknisestä henkilöstöstä ja lääkintähenkilöistä. Olimme todella yhtenäinen joukkue, Griezmann paalutti.
Griezmann teki pudotuspelivaiheessa yhden maalin Argentiinaa ja yhden Uruguayta vastaan. Kaikkiaan neljällä täysosumallaan hän oli yhdessä Kylian Mbappen kanssa Ranskan paras maalintekijä ja jaetulla toisella sijalla koko turnauksen maalipörssissä.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic