Lounais-Häme

Haapahurtta on avoin kaiken rotuisille koirille

Koirahoitola Haapahurtan isäntäpari Miika Haapala ja Ninka Vehmas olivat jo pitkään haaveilleet oman koirahoitolan perustamisesta, ja lopulta tilaisuus siihen avautui kuin sattuman kautta.

– Olimme monesti puhuneet Ninkan kanssa, että kuinka hienoa olisi, jos olisi oma koirahoitola. Se olisi vaan vaatinut suuria hankintoja aiempaan kotiimme, Miika Haapala kertoo.

Ninka ja Miika kartoittivat uutta kotia maaseudun rauhasta, josta löytyisi paikka myös Ninkan omistamille hevosille.

– Sitten kuin sattumalta löytyi ilmoitus tilasta, joka oli toiminut koirahoitolana. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla, Miika Haapala naurahtaa.

Riihimäeltä Jokioisille

Vuosikausia toiminut Karangon koirahoitola Vaulammilla oli lopettamassa toimintaansa, koska yrittäjä Sirkku Valkeala muutti pois alueelta.

Ninka, Miika ja 6-vuotias Ami-poika, pari hevosta ja viiden koiran lauma muutti Riihimäeltä Jokioisille syyskuussa.

– Ninka on syntyjään riihimäkeläinen, itse olen Tammelasta. Työmatkani lyhenee jonkin verran, sillä olen käynyt Riihimäeltä Forssassa töissä. Haapahurtta tulee olemaan itselleni sivutoiminen työ, Miika Haapala kertoo.

Koirahoitola Haapahurtta avasi ovensa lokakuun alussa Pohjanmaantiellä Vaulammilla. Erillisessä koiratalossa on viisi sisäkoppia, jotka ovat muunneltavissa avattavin väliseinin erikokoisten koirien mukaan. Tilalta löytyy myös kolme tallihäkkiä.

– Meille ovat tervetulleita kaiken kokoiset ja rotuiset koirat, Ninka Vehmas painottaa.

Kaikista sisätiloista koirilla on suora kulku omaan ulkotarhaan. Sisä- ja ulkotarhojen väliseinät ovat näkösuojattu, jolla taataan jokaiselle koiralle oma rauha.

– Samasta taloudesta useampi pieni koira mahtuu helposti samaan häkkiin.

Omistajaa jännittää enemmän

Koirahoitolaan koira tuodaan yleensä silloin, kun omistaja on matkoilla pidempään.

– Myös päivähoito on mahdollista, jos asiakkaalla on esimerkiksi koko päivän kestävä meno. Tälläkin hetkellä meillä on kaksi koiraa, joiden emäntä on lääkärikäynnillä, Haapala kertoo.

Hoitomaksu Haapahurtassa on kilpailukykyinen 15 euroa ensimmäiseltä koiralta per päivä. Perusmaksu kattaa kuivamuonan, mutta usein omistajat haluavat tuoda koiralle tutun ruoan mukanaan.

– Myös oman pedin tuominen on suositeltavaa. Tutut tuoksut rauhoittavat ja luovat turvallisuudentunnetta, Haapala mainitsee.

Koiran jättäminen hoitoon vieraalle voi olla monelle kova paikka.

– Se on täysin ymmärrettävää, ja kuulumisiakin voi halutessaan kysellä kesken hoitojakson. Aiempi omistaja sanoi, että usein koiran hoitoon tuominen on omistajalle vaikeampaa kuin itse koiralle. Koira rauhoittuu kyllä, kun omistaja poistuu näköpiiristä, Vehmas kertoo.

Haapahurtassa (Pohjanmaantie 418) järjestetään 21. lokakuuta klo 12 alkaen avoimien ovien päivä.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic