Lounais-Häme

Häiviä kaipaa kunnon liittymää

Tammelan kunnanhallitus antoi kunnan lausunnon valtatie kakkosen kehittämisselvityksestä.

Varsinais-Suomen ely-keskus on pyytänyt lausunnot valtatien varren kunnilta.

Tammelan mielestä Häiviän, Kaukolantien ja Härkätien liittymiä pitäisi parantaa jo nyt eikä tulevaisuudessa.

-Liittymät pitäisi jo huomioida, mutta niitä ei selvityksessä huomioitu, vaikka tietä levennetäänkin parhaillaan, Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson sanoo.

Kunta on myös esittänyt, että Härkätien liittymän pysäköintialuetta laajennetaan, sillä alue ei riitä kaikille, jotka haluavat jättää autonsa päiväksi parkkiin.

Tammelan kunnan ja luontomatkailun kannalta Hämeen luontokeskuksen ja Eerikkilän virkistysreitteihin liittyvä valtatien alitus Torronsuolle on nostettu selvityksessä esille. Kunta on omalta osaltaan edistänyt hanketta muun muassa osayleiskaavalla.

Kunnanhallituksen mukaan on tärkeää, että tietä parannetaan myös Vihdin ja Karkkilan väliltä. Se lisäisi myös Forssan seutukunnan liikenneyhteyksiä pääkaupungin suuntaan.

-Liikenne Helsingin seudulta Karkkilaan ja toisessa päässä valtatietä, Porin seudulla, on suurta. Kaikki, jotka tietä pitkin kulkevat, tietävät, että valtatie on huonossa kunnossa.

Larsson harmittelee, että kakkostie on jäänyt muiden valtaväylien jalkoihin.

Hän lisää, että parannustyö, jota parhaillaan tehdään, on juuri sitä, mitä pitääkin tehdä, mutta silti osa tärkeistä töistä jää tekemättä.

-Kyse on myös liikenneturvallisuudesta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic