Lounais-Häme

Haka-Akku sai pyöreitä täyteen

Haka-Akku on myynyt Forssassa akkuja ja pienkoneita jo 40 vuotta. Alun perin Jorma Hakala perusti yrityksen Kauppakadulle, mutta yritys siirtyi jo vuonna 1989 nykyisiin tiloihinsa Sortohakaan.

Vuosien varrella on Hakalan mukaan muuttunut paljon. Aiemmin yritys perusti myyntinsä vahvasti akkuihin, mutta nykyään jo puolet tuloista tulee pien- ja puutarhakonepuolelta.

Tuotteiden myymisen lisäksi yritys tarjoaa tuotteille korjaus- ja asennuspalveluita.

 

Haka-Akku on vuosien varrella työllistänyt yleensä yhteensä kolmea työntekijää samaan aikaan, mutta tällä hetkellä siihen ei ole taloudellisen tilanteen vuoksi mahdollisuuksia. Itse asiassa Jorma Hakalakin on tällä hetkellä oikeastaan jo eläkkeellä, mutta siitä huolimatta on käytännössä joka päivä töissä. Varsinaisena yrittäjänä tällä hetkellä toimii Jorman poika Janne Hakala.

Aallonpohja oli Jorma Hakalan mukaan kaksi vuotta sitten, ja tällä hetkellä yrityksellä pyyhkii taas hiukan paremmin, mutta haasteita riittää edelleen.

Vuosien myötä asiakaskunta on muovautunut paljon, sillä aiemmin yritystä työllistivät paljon esimerkiksi Parman ja Finlaysonin kaltaiset suuremmat yritykset.

-Varsinaisia huippuvuosia ei missään vaiheessa silti ole ollut, Jorma Hakala sanoo.

Hakalan mukaan välillä painetaan 60-tuntisia viikkoja, jotta homma on kannattavaa. Kiireisyyden vuoksi Hakalat eivät juuri juhlista pyöreitä vuosiaan.

-Töitä tekemällä tässä on menty eteenpäin tähänkin asti, ja yhtäkkiä sitä huomasi, että 40 vuotta onkin mennyt. Toivottavasti yritys jatkuu vielä toiset saman verran, Jorma Hakala sanoo. FL

 

Fingerpori

comic