Lounais-Häme

Hakala taisteli pisteille vaivoista huolimatta

Vaikea penkki oli pilata forssalaisen koko kilpailun Länsi-Euroopan mestaruuskisoissa.
Forssalainen Janne Hakala on hyvässä kyykky- ja vetokunnossa. Kunhan hän saa käden kuntoon, taso nousee myös penkissä.

Tammelan Ryskeen Janne Hakala taisteli kuudenneksi klassisen voimanoston Länsi-Euroopan mestaruuskisoissa Norjan Hamarissa.

Hakala kokosi alle 120 kilon sarjaan yhteistuloksen 592,5 kiloa. Tulosta rokottivat olka- ja kyynärpäävaivat, jotka estivät kunnon tuloksen tekemisen penkkipunnerruksessa. Suomen toinen edustaja Jouko Kiesiläinen oli samassa sarjassa viides yhteistuloksella 615 kiloa.

– Ei jäänyt harmittamaan. Eihän sitä mitään voi sille, etteivät paikat olleet kunnossa, Norjasta Forssaan kotiutunut Hakala kertoo.

Hakala aloitti kisan kolmella hyväksytyllä jalkakyykyllä. Ensimmäisellä nousi 200 kiloa, toisella 212,5 kiloa ja kolmannella 220 kiloa. Kaikki nostot hyväksyttiin tuomariäänin 3–0.

– Kyykky meni ihan niin kuin suunnittelinkin. Jäin 220 kilon tuloksella vain 2,5 kiloa ennätyksestäni, Hakala sanoo.

Penkki oli Hakalalle odotettuakin hankalampi. Mies meinasi jäädä käsivaivojen takia kokonaan ilman tulosta, mikä olisi päättänyt kisan siihen.

Hakalan kaksi ensimmäistä yritystä hänelle vaatimattomista 115 kilon raudoista hylättiin 3–0, koska käsi ei suoristunut riittävästi.

– Penkki ei ole minkäänlaisessa kunnossa. Kolmannen yrityksen runttasin sitten väkisin suoraksi, kertoo Hakala, joka sai yrityksiinsä kunnon kannustuksen paikalle saapuneelta asiantuntevalta yleisöltä.

Maastanosto oli taas paljon parempaa. Hakala veti ensimmäisellään 240 kiloa ja toisellaan 257,5 kiloa. Kolmanteen yritykseen hän latasi ennätyksensä 277,5 kiloa.

– Sain ennätyspainot irtoamaan, mutta ne eivät tulleet ihan polven korkeudelle. Vaikean penkin jälkeen olen kuitenkin ihan tyytyväinen tulokseen, sellaiset 270 kilon raudat olisivat voineet nousta, Hakala pohtii.

Hakala kehui Norjassa järjestettyjen kisojen järjestelyjä. Tunnelma oli kohdillaan ja kaikki toimi moitteetta. Paljon huoltajanakin arvokisoja kiertänyt Hakala näki tuttuja ja sai taas hyviä vinkkejä nostamiseen.

Suomen joukkue sai kisoissa myös mestaruuden, kun Suomea edustava Andreaa Vasilescu oli paras varustevoimanostossa naisten alle 52 kilon sarjassa yhteistuloksella 335 kiloa.

Nyt Hakala aikoo vetää hetken henkeä ja hoidattaa paikat kuntoon. Seuraavat kisat ovat ohjelmassa sitten kun mies on taas ehjä ja iskussa.

Hakala täyttää ensi keväänä 40 vuotta, joten edessä on siirtyminen veteraanisarjoihin tai niin sanotusti masterseihin. Forssalaisnostaja uskoo, että parhaat nostot ovat vielä edessä – ainakin jos hän saa paikat kuntoon ja pysyy muuten terveenä. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

25.2.2020

Uusimmat