Lounais-Häme

Hakalan hyvin alkanut kisa tyssäsi tuomarilinjaan penkkipunnerruksessa: "Jossittelu on aivan turhaa"

Janne Hakalan EM-kisa pilalle asentovirheen takia.
Janne Hakala veti EM-kisoissa raakana maasta 260 kiloa. Kuva: EPF
Janne Hakala veti EM-kisoissa raakana maasta 260 kiloa. Kuva: EPF

Tammelan Ryskeen Janne Hakalan hyvin alkanut kilpailu meni pipariksi penkkipunnerruksessa voimanoston masters-sarjojen klassisen tyylin EM-kisoissa Unkarin Gyorissa.

Forssalainen Hakala aloitti M40-sarjan alle 120 kilon painoluokan 217,5 kilon jalkakyykyllä. Yhteistulos jäi kuitenkin saamatta, koska Hakala ei päässyt edes nostamaan penkkipunnerruksessa.

Käsileikkauksessa syksyllä käynyt Hakala pääsi kyllä penkille asti, mutta ei saanut tuomareilta nostolupaa. Kaikki kolme yritystä jäi näin käyttämättä ja yhteistulos kilpaluista saavuttamatta, vaikka Hakala vielä penkkipunnerruksen jälkeen nosti maasta 260 kiloa.

– Käsihommaan meni koko kisa. Käsi ei sivutuomarien mukaan lukittunut tarpeeksi, eikä päätuomari voinut antaa minulle nostolupaa. Näin ei ole minulle ennen käynyt, mutta linja oli nyt tiukka. Huonoa tuuria, Hakala harmittelee.

 

Lue Hakalan ajatuksia ennen kisoja: Kaikki kunnossa EM-kisalavalle: Oma paras voi viedä Hakalan pitkälle

 

Hakala pääsi kisaan hyvässä kunnossa, mutta se tärkein eli yhteistulos jäi kisasta saamatta. 217,5 kilon kyykky ja 260 kilon veto osoittivat, että mies on hyvässä iskussa.

– Ei tästä masennuta. Nyt yritetään kuntouttaa käsi vielä parempaan kuntoon ja harjoitellaan kohti uusia kilpailuja.

Hakala oli EM-lavalla kyykyssä kuudes ja vedossa viides. Polviin asti noussut 275 kilon vetoyritys olisi onnistuessaan tuonut forssalaisnostajalle lajihopeaa. Ja jos se käden asento penkkipunnerruksessa olisi hyväksytty, niin…

– Jossittelu on aivan turhaa. Jossittelussa ei järjestetä kilpailuja, joten sitä ei kannata harrastaa, Hakala muistuttaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic