Lounais-Häme

Hakkarainen iski taas SM-kultaa

 

Forssan Nyrkkeilijöiden Mico Hakkarainen jatkoi kultaketjuaan nuorten SM-kisoissa Mikkelissä.

Hakkarainen otteli ja voitti viikonvaihteessa kaksi kovaa ottelua. Tuloksena oli mestaruus A-nuorten 75 kilon painoluokassa.

Lauantain välierässä Hakkarainen kohtasi monivuotisen kilpakumppaninsa Santeri Laineen. Tasaväkisen kaksikon kamppailut ovat olleet tiukkoja taistoja, niin nytkin.

Molemmat löivät ottelussa kovaa ja paljon. Hakkarainen sai suoransa sen verran paremmin perille, että ansaitsi 2–1-voittonsa Kauhajoen Kamppailu-urheilijoiden iskijästä.

-Välierä oli oikeastaan jo sarjan moraalinen loppuottelu. Mico otteli hienon matsin, sillä Santeri Laine lähtee nuorten MM-kisoihin ja on saanut hyvää leiritystä ja otellut kovia matseja ulkomailla, kertoi Hakkaraisen valmentaja Petri Mäkelä.

Sunnuntain loppuottelussa Hakkarainen sai vastaansa arvalla suoraan loppuotteluun päässeen Porin NMKY:n Tobias Vaittisen. Vaikka lauantain kamppailu painoi vielä Hakkaraisen jäsenissä, pystyi forssalainen paukuttamaan Vaittisesta puhtaan 3–0-voiton.

-Vaittinen on taitonyrkkeilijä, joka tanssahteli alta pois. Mico leikkasi kuitenkin tylysti kiinni ja iski kulmissa ja köysissä tarvittavat osumat, Mäkelä kertasi.

Sunnuntain Suomen mestaruus oli 18-vuotiaalle Hakkaraiselle toinen peräkkäinen A-nuorissa, kultaa tuli myös viime vuonna. Tätä ennen hän voitti kultaa B-nuorissa. Forssalaisottelijalla on mitaleita ja mestaruuksia myös nuoremmista ikäluokista.

Ensi vuonna Hakkarainen ottelee jo yleisessä sarjassa. SM-turnauksen ottelut olivat todennäköisesti hänen viimeisensä nuorten sarjassa, vaikka hän otteleekin vielä parissa turnauksessa ennen vuoden vaihdetta.

-A-nuorissa on vain muutama kova ottelija, tasoero seuraaviin on aika iso, eivätkä kokemattomammat kaverit oikein halua otella taitavampiaan vastaan. Luultavasti Micon syksyn lopun ottelut ovat yleisessä sarjassa, kun A-nuorissa on pulaa vastustajista.

Mäkelä lupaa luotsata Hakkaraista rauhallisesti kohti kovempia otteluita miesten sarjassa. Hakkaraisella on taitoa ja kuntoa, mutta malttia ja sparria tarvitaan lisää.

-Itse jouduin ottamaan yleisessä 2–3 vuotta turpiin ennen kuin aloin pärjätä. Micon tilanne on kuitenkin paljon parempi kuin minun, sillä hänellä on nuorista 60 ottelun kokemus, muisteli Mäkelä, joka eteni aikanaan amatööreissä aina MM-kisoihin saakka. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti