Lounais-Häme

Hakkarainen palaa kehiin - nilkka kunnossa, nyrkkeilijäkin iskussa

Forssan Nyrkkeilijöiden Mico Hakkarainen on kuntoutunut nilkkavammastaan. Hakkarainen iskee ensimmäisen paluuottelunsa loukkaantumisen jälkeen huomenna lauantaina Jyväskylässä, jossa käydään Tarmo Uusivirran muistokilpailut.

Hakkarainen ei saa niin sanottua pehmeää laskua, sillä vastus on kovimmasta päästä. Hakkarainen kohtaa alle 75 kilon painoluokassa eli keskisarjan ottelussa Porvoon Topias Levon. Lepo on 69-kiloisten ranking-kolmonen, taitava ja kokenut nyrkkeilijä.

Kaksikon kohtaamisissa voitot ovat tasan 1–1. Lepo oli parempi SM-kehässä, Hakkarainen taas viime keväänä Forssassa.

– Voittoa lähden hakemaan, se on aina periaatteena, kovaan kuntoon päässyt Hakkarainen sanoo.

Hakkaraisen jalkavamma ei ollut mikään pikkukolhu. Hän loukkasi oikean nilkkansa viime syksynä Parolassa, kun oli suorittamassa varusmiespalvelustaan.

– Putosin armeijan esteradalla lankulta pahasti nilkan päälle. Pian selvisi, että tämä on vähän isompi juttu, Hakkarainen muistelee.

Nilkka murtui kahdesta kohtaa. Jalan parantuminen on vaatinut kolme leikkausta, joista viimeisen teki arvostettu urheilukirurgi Sakari Orava kevään korvalla.

Jalka on Hakkaraisen mukaan nyt kunnossa ja mies iskussa. Paino pysyi tauon aika kurissa, ja Hakkarainen on pystynyt viime kuukaudet harjoittelemaan täysipainoisesti.

Tuntumaa on haettu tiukoilla sparrimatseilla Turussa ja Tampereella.

– Hyvillä mielillä palaamme kehiin. Micolla on kova into takaisin matseihin, tulihan tässä puoli vuotta taukoa, toteaa Hakkaraisen valmentaja Petri Mäkelä Forssan Nyrkkeilijöistä.

Mäkelän mukaan Hakkarainen on valmis paluuseen. Nilkka on kunnossa ja oireeton, ja mies irtonaisessa iskussa. Iskut ovat nopeita ja kovia.

– Micon iskut lähtevät räväkästi. Teimme tuossa pistaritreeniä ja täytyy sanoa, että kyllä tuntui käsissä, pistehanskoja pitänyt valmentaja huokaa.

Reilun puolen vuoden tauko on pitkä aika kaksikymppiselle nuorelle, menestystä janoavalle urheilijalle. Hakkarainen löytää paussista silti hyviä puolia.

– Kroppa ehti palautua kovasta treenistä ja intistä. Irtonaisuutta ja rentoutta on tullut lisää, Hakkarainen kertoo.

Henkinen kantti on myös kasvanut.

– Olen aina tottunut tekemään ja menemään, nyt oli pakko ottaa rauhallisemmin. Olen oppinut kärsivällisyyttä.

Lauantain ottelun jälkeen alkaa peruskuntokausi syksyä varten. Hakkarainen käy myös loukkaantumisen takia keskeytyneen varusmiespalveluksen kesällä loppuun.

Tavoitteet jatkoon ovat kovat. Hän haluaa keskisarjan ykköseksi Suomessa.

– Nyt katsotaan, mihin asti rahkeet riittävät. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic