Lounais-Häme Urheilu

"Hakkurin pitää olla sellainen iso mörkö"– Samuli Kaislasalo hakee hakkurina enemmän vastuuta

Potentiaali on toistaiseksi tullut esiin vain väläyksinä.
Samuli Kaislasalo vakiinnutti viime vuonna paikkansa miesten maajoukkueessa. Kuva: VASSIL DONEV
Samuli Kaislasalo vakiinnutti viime vuonna paikkansa miesten maajoukkueessa. Kuva: VASSIL DONEV

Pitkät forssalaisurheilijat ovat perinteisesti olleet koripalloilijoita ja lyhyemmät jääkiekkoilijoita.

Mutta 205-senttinen Samuli Kaislasalo ei valinnut kumpaakaan kotikaupunkinsa perinteisistä menestyslajeista, vaikka naapurissa asuikin Alpo Suhonen, ensimmäinen suomalainen NHL-jääkiekkovalmentaja.

– Porukat ovat pelanneet lentopalloa, sitä kautta se on tullut. Äiti pelasi ykkössarjaa Loimaalla, isä oli nyrkkeilijä. Siinä piti valita jompikumpi, Kaislasalo kertoi Ljubljanassa, missä Suomen lentopallomaajoukkue kamppailee pääsystä jatkoon EM-kisojen alkulohkostaan.

Kaislasaloon, 24, kiteytyy maajoukkueen tilanne. Hänen potentiaalinsa on toistaiseksi tullut esiin vain väläyksinä.

– Hän on nuori kaveri täynnä potentiaalia, pitkä mies, jolla on vahva käsi. Mutta tällä hetkellä hänen pelinsä on ailahtelevaa ja arvaamatonta, päävalmentaja Joel Banks arvioi.

Kaislasalon oma arvio on samansuuntainen.

– Kyllä mä osaan lentopalloa pelata, ei se siitä ole kiinni. Ehkä se ero on vain tietty tasaisuus. Kyllähän mä pääsin Sloveniaa vastaan pelaamaan, mutta sattui itselle huono hyökkäyspäivä, tuli aika paljon virheitä. Se ärsytti, kun mun hommani on kuitenkin tehdä niitä pisteitä. Ei se auta, vaikka hakkuri osaisi puolustaa normaalia paremmin. Hakkurin pitää tehdä pisteitä. Tasaisuus se on, kyllä rahkeet riittää muuten, Kaislasalo sanoi.

Torjujasta hakkuriksi

Juniorina Koijärven Kunnossa ja ikäkausimaajoukkueissa Kaislasalo pelasi keskitorjujana, mutta siirtyi ensimmäisellä kokonaisella pääsarjakaudellaan 2014–2015 hakkuriksi.

–  Halusin itse vaihtaa hakkuriksi. Kun Heinon Jussi vielä valmensi Rantaperkiön Iskussa, soittelin hänen kanssaan, että haluan pelata hakkurina tästä eteenpäin. Ajattelin, että siinä saan enemmän palloja kuin keskellä, missä sain sen viisi passia pelissä ja olin torjunnassa. Halusin enemmän vastuuta.

Kaislasalo siirtyi viime kaudella ulkomaille, tosin aivan eri suuntaan kuin oli alun perin aikonut. Japaniin tehty sopimus purkautui ennen kuin oli alkanutkaan, ja otettuaan vauhtia Raision Loimusta Kaislasalo päätyi puolikkaaksi kaudeksi Kreikkaan.

Ensi kaudella Belgiassa

Ensi kaudella hän pelaa Belgian liigaa Lindemans Aalstissa.

– Siitä olen iloinen, että siellä on vähemmän pelejä kuin Suomessa. Pystyy treenaamaan kovaa. Aion tulla sieltä takaisin paremmassa kunnossa kuin koskaan.

Fysiikan kehittäminen onkin Kaislasalon tärkein pitkän aikavälin tavoite.

– Jos ajattelen pitemmälle, hakkurin tontilla pitää olla sellainen iso mörkö. Fyysistä puolta pitää viedä myös kauden aikana eteenpäin.

Niillä eväillä Kaislasalo tähyää kohti maajoukkueen ykköshakkurin paikkaa.

– Kun katsoo, millaisen tuen olemme täälläkin saaneet faneilta, jotka ovat tulleet tänne vaikka meillä on ollut vaikea kesä, niin on kunnia-asia olla osa tätä yhteisöä. Haluan olla kentällä ja ottaa vastuuta siellä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.6.2020

Fingerpori

comic