Lounais-Häme

Hallinto-oikeus hylkäsi Tammelan valitukset

Tammela
Hämeenlinnan hallinto-oikeus hylkäsi Tuomo Tuovisen, Ilkka Tuovisen ja asiakumppaneiden sekä Letkun koulun vanhemmat ry:n valitukset Tammelan koulupäätöksestä oikeudenkäyntikuluvaatimuksineen. Hallinto-oikeus hylkäsi lisäksi Tammelan kunnan oikeudenkäyntikuluvaatimuksen.
Valittajat hakivat muutosta Tammelan kunnanvaltuuston viime vuoden helmikuiseen päätökseen lakkauttaa Kaukjärven, Letkun, Myllykylän ja Teuron koulujen toiminnan kevätlukukauden päättyessä 2018 ja FAI:n tilojen ottamisen ja muuttamisen koulukäyttöön. Hallinto-oikeus hylkäsi välipäätöksellään huhtikuussa 2107 valittajien vaatimuksen päätöksen täytäntöönpanon kieltämisestä.

Tammelan kunta etenee kouluasiassa kunnanvaltuuston viime huhtikuisella uudella päätöksellä, joka kumoaa vanhan päätöksen, joten hallinto-oikeuden ratkaisulla ei ole kummempaa merkitystä.
Valtuusto päätti viime huhtikuussa, että Letkun ja Kaukjärven koulut suljetaan kesällä 2019. Myllykylän ja Teuron koulut saavat jatkaa, kunnes koulukeskuksen korjaustyöt saadaan päätökseen ilmeisesti vuonna 2022. Koulunkäynti Teurolla voi jatkua tämänkin jälkeen, mikäli koulun oppilasmäärä on uuden oppilasrajan mukaisesti vähintään 30.
Norrintien kiinteistöä hyödynnetään pelkkänä väistötilana koulukeskuksen remontin ajan.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic