Lounais-Häme

Hallintosääntö palasi valmisteluun

 

Forssan kaupunginvaltuusto päätti maanantaina yksimielisesti palauttaa takaisin valmisteluun hallintosäännön muutoksia koskeneen päätösesityksen. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mika Penttilä (kok.) kävi puhujapöntössä lyhyesti toteamassa, että poliittisten ryhmien välisessä neuvottelussa päätetyn yksimielisesti asian palauttamisesta takaisin valmisteluun.

Lyhyesti esillä on ollut kaksi vaihtoehtoa, jossa toisessa päätösvaltaa keskitetään voimakkaasti virkamiehille hallinnon virtaviivaistamisen nimissä. Toisen näkemyksen mukaan ongelmana on mitä päätettävää kaupunginhallitukselle ja muille toimialueille jää, mikäli päätösvaltaa viedään kaupunginjohtajalle ja muille johtaville virkamiehille.

Viime kokouksessaan kaupunginhallitus päätti äänin 5-6 riisua tuntuvasti kaupunginjohtajan päätösesitystä.

Nyt selvittelyyn joutuu myös valtuuston joulukuinen kirjaus siitä, että kaupunginjohtaja valitsisi kaupunkikehityspäällikön perustettuun kaupunkikehityspalveluiden yksikköön. Kaupunkikehityspäällikkö tule johtamaan kaupunkikehityspalveluita ja hänen suora esimiehensä on kaupunginjohtaja.

Valtuusto päätti keskustelutta hyväksyä kaupunginhallituksen esityksen Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän alijäämän kattamisen kuntayhtymän peruspääomaa alentamalla 1,5 miljoonalla eurolla. Forssan osuus tästä peruspääoman alennuksesta on vajaat 900000 euroa.

Valtuustossa tehtiin kaksi valtuustoaloitetta. Tapio Virtanen (vas.) esitti kaupungin kaikkien sitoumuksien ja sopimusten läpikäyntiä. Virtasen mukaan sama pitäisi tehdä myös kaupungin yhtiöissä. Virtasen mukaan tarkastelua tarvitaan talouden hoidon vaikeutuessa työttömyyden, verokertymän laskun ja valtionosuusleikkauksien takia. Aloitteen on allekirjoittanut 13 valtuutettua.

Kokoomuksen Päivi Palosaari-Honkala teki aloitteen Koijärven koulun liikenneturvallisuuden ja saavutettavuuden parantamisesta. Nyt koululiikenne joutuu käyttämään Pukkilantietä, joka on yksityistie.

Väylä on kapea ja päällystämätön. Koululta kulkee kevyen liikenteen väylä suoraan Tampereentielle. Palosaari-Honkala aloitteessa esitetään teknisen toimen selvittävän mahdollisuudet rakentaa ajoväylä kevyenliikenteen väylä rinnalle. Aloitteen on allekirjoittanut 14 valtuutettua.

Aloitteen mukaan koulun pihassa käy noin sata ajoneuvoa päivässä ruoanjakeluautoista, kirjastoautoihin. Palosaari-Honkala kehui koulun olevan maan parhaita kasvatusympäristöjä niin koululaisille kuin päiväkotilaisille.Kaikkiaan se on yli sadan lapsen oppimisympäristö. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti