Lounais-Häme

Hallituksen viisikko saattaa linjata liikkumisrajoituksista vielä tänään – ravintoloita ehkä mahdotonta määrätä suljettaviksi

Laki ei nykyisellään salli jonkin elinkeinotoiminnan kategorista kieltämistä.
Valmius lisätoimiin on olemassa, kuului opetusministeri Li Anderssonin (vas.) viesti tänään. Kuva: VALTIONEUVOSTON KANSLIA
Valmius lisätoimiin on olemassa, kuului opetusministeri Li Anderssonin (vas.) viesti tänään. Kuva: VALTIONEUVOSTON KANSLIA

Jos maan sisällä tapahtuvaa liikkumista aiotaan rajoittaa, sen on oltava valmiuslain 118. pykälän mukaan välttämätöntä. Muut keinot on oltava käytössä sitä ennen.

Tätä painotti oikeusministeriön kansliapäällikkö Pekka Timonen hallituksen tiedotustilaisuudessa maanantaina aamupäivällä.

– Nyt on mahdotonta sanoa, aletaanko liikkumisrajoituksia soveltaa. Pääministeri on kyllä todennut, että kaikki välttämättömät keinot otetaan käyttöön, Timonen totesi.

Tiedotustilaisuuteen myös osallistunut opetusministeri Li Andersson (vas.) kertoi, että valmius on olemassa.

– Hallituksen viisikko on koolla tänään ja käy näitä asioita läpi. Koko viikonloppu niitä on valmisteltu.

Kaikki ravintolat eivät samanlaisia

Ravintoloiden määrääminen suljettaviksi ei ole yksinkertainen toimi. Pekka Timosen mukaan jonkin elinkeinotoiminnan yleinen kieltäminen ei ole lain mukaan sellaisenaan mahdollista.

– Jotain tarkoitukseen soveltuvaa lakia pitäisi muuttaa ensin, hän totesi.

– Lisäksi kaikki ravintolatoiminta ei ole samanlaista. Lähinnä suljettavina kyseeseen voisivat tulla pienet tilat, joissa ollaan tiiviisti yhdessä. Sen sijaan ruokaravintoloita tarvitaan ihan kansalaisten ruokahuollon vuoksi.

Li Andersson painotti ravintola-asiassakin kaikkien mahdollisten toimenpiteiden huolellista valmistelemista ja käsittelyä koko hallituksen voimin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic