Lounais-Häme

Hallitus joutuu selvittämään EU:lle suunnitelmiaan suitsia alkoholin etämyyntiä

Bryssel
09.10.2018, 14:44

Talous

Komission lausunto Suomen hallituksen alkoholin etämyyntiä koskevasta lakiluonnoksesta jättää auki kysymyksiä. Suomen on vastattava komission esittämiin huomioihin, eikä lakiesitystä saa hyväksyä ennen 7. tammikuuta.
Lain valmistelun ei tarvitse pysähtyä, vaan esitys voidaan antaa ennen sitä.
EU-komissio suhtautuu varauksella suunnitelmiin etämyytyjen alkoholijuomien maahantuonnin kieltämisestä.
Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan komissio pitää maahantuontikieltoa perustamissopimuksen vastaisena tuonnin rajoituksena. Suomea pyydetään sen takia harkitsemaan, voitaisiinko alkoholijuomien etämyynti sallia siten, että tuotteet luovutettaisiin hyväksytyistä luovutuspaikoista.
Alkoholilain uudistus tuli voimaan alkuvuodesta. Laki jätti kuitenkin ratkaisematta alkoholin etämyyntiin liittyvän epäselvyyden, minkä takia siihen on jouduttu palaamaan.
Sosiaali- ja terveysministeriö lähetti kesällä EU-komissiolle lakiluonnoksen, jonka mukaan alkoholin rajat ylittävä etämyynti olisi kielletty.
– Suomen on vastattava komission esittämiin huomioihin, mutta lakiesityksen hyväksyminen eduskunnassa ei edellytä komission tai minkään muunkaan tahon lupaa, sosiaali- ja terveysministeriö kertoo tiedotteessaan.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti