Lounais-Häme

Hallitus päätti ohittaa lautakunnan

 

Kaupunginhallituksessa nähtiin maanantaina äänestysnäytelmä, joka sai virkamiesesittelijän ja neljän hallituksen jäsenen jättämään eriävän mielipiteensä päätökseen.

Päätös koski valtuustoaloitetta koulujen tieto- ja viestintäteknisten laitteiden hankinnasta. 11 valtuutettua ja kaksi varavaltuutettua esittävät aloitteessa, että kuluvan vuoden talousarvioon lisätään 150000 euron määräraha laitteiden hankkimiseksi kaikille kouluille. Määräraha katettaisiin ”vieraan pääoman lisäyksin” eli käytännössä velkarahalla.

Hallitukselle esitettiin, että asia valmisteltaisiin ennen varsinaista määrärahapäätöstä sivistys- ja tulevaisuuspalveluissa. Eino Järvinen (sd.) ehdotti Ilkka Joenpalon (sd.) kannattamana, että kaupunginhallitus esittää valtuustolle määrärahan varaamista tämän vuoden talousarvioon.

Asiasta äänestettiin ja Järvisen esittämä muutosehdotus sai taakseen enemmistön äänin 6-5. Järvisen ehdotusta kannattivat hänen lisäkseen Joenpalo, Emmi Lintonen (sd.), Janne Nieminen (vas.), Johanna Häggman (kesk.) ja Tuula Ylanderin varajäsen Aila Lahtinen (ps.). Alkuperäisen ehdotuksen kannalla olivat kokoomuslaiset Mika Penttilä, Marjo Kotioja-Partanen, Jaana Lähteenkorva ja Sami Latva sekä keskustan Pentti Jolanki.

Järvisen muutosehdotuksen voitettua äänestyksen ja tultua hallituksen esitykseksi kaupunginjohtaja Sami Sulkko jätti päätöksestä eriävän mielipiteensä. Myös alkuperäistä ehdotusta kannattaneet kokoomuslaiset jättivät erivävän mielipiteensä päätökseen. Perusteluina erimieliset totesivat, että heidän mielestään asia olisi pitänyt valmistella huolella ja päättää ensin sivistys- ja tulevaisuuslautakunnassa. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti